Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

BAKANI ERGÜN, ÜNİVERSİTEYE GELDİ
 Ziyarette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ ün yanı sıra,  Kahramanmaraş Milletvekilleri Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Nevzat Pakdil, Dt Sıtkı Güvenç, Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile Emniyet Müdürü Metin Aşık hazır bulundu.

Rektör Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'ı makamında ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve beraberindeki heyet Üniversite hakkında Prof. Dr. Karaaslan'dan bilgi aldı.

ÜSKİM ve Teknokent’ i gezen Bakan Ergün, akademisyen ve öğrencilerin çalıştıkları projeleri yerinde inceledi.

İlgili akademisyenlerle gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Karaaslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ ü ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdiği konuşmasında, “Çocukları “icat çıkarma” diye diye büyütülen bir toplumda bugün çocuklarımız Ar-Ge, proje, yenilikçi düşünce, patent gibi kavramlarla tanışmakta; onlarla büyümektedir, bu çok büyük ve önemli bir değişimdir.” dedi.

“Göreve başladığımızda önceliklerimiz yerleşkemiz gelişiminin tamamlanışını hızlandırmak; bununla birlikte üniversite-sanayi-kamu işbirliğini olması gereken noktaya taşımaktı.” diyen üniversitemiz Rektörü Karaaslan, bu hedeflere ulaşmak için üniversitemizde yapılan yenilikler hakkında bir sunum yaptı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de, sanayi ve ticaret arasındaki yakın ilişkiden bahsettiği konuşmasında, “Bilimi- sanayiyi ve teknolojiyi bir arada düşünmemiz gerekiyor. Eğer yüksek katma değer üreteceksek, teknolojiyi ön planda tutacaksak, bilgiyle üretimi buluşturmalıyız. Bilginin kaynağı üniversite, üretimin kaynağı sanayidir. Bunları birleştirmeli ve teknoloji geliştirmeliyiz.” dedi.

Günümüzde bilginin güç; gücünde bilgi olduğunu vurgulayan Bakan Ergün, Evrensel bilgi üretme merkezleri olan üniversitelerin Türkiye’nin kaderini tayin eden en önemli kurumlar olduğunu söyledi.

Havacılık ve uzay teknolojileri ile iletişim teknolojilerine daha fazla odaklanılması gerektiğini belirten Bakan Ergün, daha fazla üretmektense daha nitelikli, daha yüksek katma değerli ürünlere yönelinmesi ve bu noktada kamunun ve üniversitelerin sanayicilerimize yol göstermesi gerektiğini ifade etti.

Üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,  akademisyen ve öğrencileri Sanayi Tezleri Programı(SAN-TEZ) ve Teknogirişim’ den faydalanmaya davet etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol