Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

AYAKÇILAR, KAPICILAR EMLAKÇI OLDU!
 Başkan Murat İldeniz, deyim yerinde ise, çıraklık dönemi ardından, kalfalık, derken sabit tecrübelerle ustalık dönemini yaşıyor.

Bugün Kahramanmaraş’ta yaklaşık 250 emlak işi ile uğraşan kimse varken, derneğin hâlihazırdaki üye sayısı 110… Murat İldeniz, meslektaşlarına yararlı olabilmek, onlar arasındaki diyalogu ve sosyal ilişkileri güçlendirmek adına yola çıkmış. Meslekte tecrübe sahibi olduğu için, kendisini derneğin başkanlığına layık gören meslektaşlarını, dostlarını mahcup etmemek için hedefler koymuş; “Mesleği ayağa düşürenler var, özellikle ayakçılar dediğimiz kimseler ve apartman kapıcıları resmen emlakçılık yapıyorlar. Vasıfsız ve güven vermeyen kimseleri tespit edip, adaletsizliğin, mağduriyetin ve hukuksuzluğun önüne geçeceğiz. Odalara, derneklere ve maliyeye kayıtlı arkadaşlarımız varken, korsan emlakçılık bizi üzüyor. Kaldı ki bu insanların yaptıkları alış-verişler genellikle sorun çıkartıyor. Gerçi yeni yasa çıkıyor, yolda. Muhasebeciler-mali müşavirlerde olduğu gibi bir standart, bir kriter getirilecek. Özellikle üniversite mezunu olmaları istenecek. Yoksa, önüne gelen emlakçılık yapamayacak artık” dedi.


VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLSUNLAR!

Emlakçılığın hassas ve özellikle yatırımı düşünenlere hizmet eden bir sektör olduğunun altını çizen Başkan İldeniz, konut alış-verişlerinde, kiralamalarda vatandaşları dikkatli olmaya davet etti, sorun yaşamamaları için de bu işi hakkıyla ve yasal yollardan yapanları tercih etmelerini istedi. “Her sektörde, meslekte olduğu gibi bizde de korsanlar türedi. Dürüst, vergisini veren insanlar geri tarafa itilemez” diye konuştu.


Yunus Emre Camii arkasındaki dernek binasında gerçekleşen kongrenin çok hareketli ve renkli geçtiğini de vurgulayan Başkan İldeniz, üye sayısını artırma yanında, meslektaşlarının da birbirlerine ve mesleklerine sahip çıkmaları ve birbirlerinin haklarına saygı ve itina göstermeleri önerisinde bulundu. 




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol