banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

AVRUPA TÜMSİAD 2013 EKONOMİ FORUMU
 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin müthiş bir gelişim ve dönüşüm sürecini yaşadığını, sivil toplum örgütlerinin bu dönüşüm ve büyüme sürecinde çok önemli görevler, fonksiyonlar üstlendiğini belirterek, “TÜMSİAD’ın Avrupa’daki bu yapılanmalarını büyük bir gururla izlemekteyiz. Avrupa ülkeleriyle olan bağlantılarımızı sağlama, ticaret hacmimizi geliştirme açısından bu yapılanmaların öneminin gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Avrupa’da birçok noktada faal olan, üyeleriyle ülkemiz ihracatında ve ülkemize katma değer sağlama açısından çok önemli bir rol üstlenen TÜMSİAD’ın Berlin Şubesi’nin açılışının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. TÜMSİAD’ın ekonomik bir fetih yaptığını, Avrupa’da çok önemli açılımlara imza attığını kaydederek, “Türkiye’nin büyüdüğü, geliştiği, ekonomik olarak gücünü hissettirdiği bu dönemde, sivil toplum örgütlerinin sorumlu çalışmaları bizleri sevindiriyor. Avrupa krizlerle boğuşurken, biz ise yepyeni ihracat kanalları ve ihracat bağlantıları yapacak çalışmalar içindeyiz. KOBİ’lerimiz gerçekten büyük bir şevkle çalışıyorlar, bu çalışmalarında bağlantılar sağlanıyor” diye konuştu.

Programda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birebir görüşme gerçekleştiren TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak Başbakan yardımcısına Kahramanmaraş’ın ekonomik yapısı ile ilgili bilgilendirme yaparak kendilerini Kahramanmaraş’a davet etti.


TOPRAK; TEHDİT EDİCİ UNSURLARDAN UZAK KALMAK

TÜMSİAD Avrupa Ekonomik Forumu ile ilgili düşüncelerini aldığımız Adnan Toprak şunları söyledi. ’ TÜMSİAD, Türkiye’nin en genç, ve KOBİ’lerin sorunlarını çözme yolunda projeksiyonlar üreten en dinamik ekonomik sivil toplum örgütüdür. Bu çatı altında toplanan tüm arkadaşlarımız, ülkemizin ekonomik yapısına bir tuğla daha koyabilmek, küresel rekabet zeminlerinde birbirine destek olmak, üretim-pazarlama-istihdam-rekabet alanlarında işbirliği, güç birliği yapmak vizyonuyla hareket etmektedir.”

Toprak,  “Avrupa’da 2000 üyesi, 7 Avrupa ülkesinde teşkilatlanması, Avrupa genelinde 62 temsilciliği, Almanya’da ise 3 şubesi, 27 temsilciliği ile büyük bir yapılanmaya imza atan TÜMSİAD, artık çalışmalarını uluslar arası arena da sürdürmektedir. Burada gerçekleştirilen Ekonomik forum’da bunun bir göstergesidir. Avrupa’nın borç krizleri içinde kaybolduğu, Orta Doğu’nun Arap Baharlarında savrulduğu bu dönemde Türkiye’nin yakalamış olduğu başarılar Dünya’ya örnek olacak niteliktedir. Konulmuş olan 2023 hedefine birlik ve beraberliğimizi bozmadan, yakalanmış güven ortamını tehdit edici her türlü unsurdan uzak kalarak yürümeli ve hedefe varmalıyız.’’ Diyerek sözlerine nokta koydu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol