Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ATATÜRK, 80 YIL ÖNCE NARLI’DAYDI

Atatürk'ün 1933 yılında yaptığı yurt gezilerinde 26 Ocak 1933 tarihinde beldeye uğraması nedeni ile Narlı beldesinde bir tören düzenlendi. Törene Vali Şükrü Kocatepe, Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Narlı Belediyesi önündeki Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ile başlayan program, Narlı Tren Garı'nda devam etti. Tören alanına getirilen Türk bayrağını öperek teslim alan Vali Kocatepe, bayrağı nöbet alanındaki askerlere teslim etti.


HERKES BUGÜNE SAHİP ÇIKMALI

Törende konuşan Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, Ulu Önder’in Narlı'ya gelişinin 80. yıldönümünü kutladıklarını ve herkesin bugüne sahip çıkması gerektiğini belirtti. Atatürk'ün vermek istediği mesajın şimdiki memurlara örnek olduğunu belirten Sarıkaya,Atatürk 80 yıl önce alınan kararları yerinde görmenin önemli olduğunu belirtmek için kısıtlı imkanlarla yurdun her yerine ulaşmayı, halkın sorunlarını halktan dinlemeyi prensip edinmiştir. Devletin memurları olarak halkın ayağına gitmemiz gerektiğini bize göstermiştir. Günümüz yönetim anlayışının da Atatürk'ün yurt gezileri örnek alınarak, halkın sorunlarının bürolarda çözülemeyeceği, halkla birlikte halka giderek çözülmesi gerekmektedir." dedi.

ÜLKEYİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE ÇIKARTMAK!

Tören sonunda Narlı belde halkının gününü kutlayan Vali Şükrü Kocatepe, herkesi birlik ve beraberlik içinde olmaya davet eti. Halkın el ele vermesi ile devletin kalkınacağını vurgulayan Kocatepe, ülkeyi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmanın mümkün olacağını belirtti, birlik ve beraberlik bozulduğunda halkın bölüneceğini, bölünen halkında başkasının kölesi olacağını belirtirken, herkesin birlik ve beraberlik adına elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ederken, kutlamalar, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen'in verdiği öğle yemeği ile sona erdi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol