Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI, İNSANCA YAŞAM İÇİN YETERLİ DEĞİL
 Özen gönderdiği yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer Verdi;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 2013 yılı asgari ücretin aylık brüt asgari ücret 940 TL'den 978.75 TL'ye ikinci 6 ay için 1021 TL'ye yükseldiğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2013 yılının ilk 6 ayında asgari ücrete yüzde 4.1, ikinci 6 ayında ise yüzde 4.4 olmak üzere zam yapıldığını açıkladı. Buna göre net asgari ücret, 2013'ün ilk 6 ayında 774 TL, ikinci 6 ayında da 804 TL olarak uygulanacak.

Asgari ücret, işçi ve ailesinin günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılacak minimum ücrettir.

Dolayısıyla asgari ücret sadece bir üretim faktörü ve çalışmanın karşılığı değil insanın yaşaması ve varlığını sürdürmesi için gerekli gelir kaynağıdır. Türkiyede asgari ücretin bir diğer önemli özelliği çoğu tüm aileye bakmakla yükümlü işçilerin çoğunun tek gelir kaynağı olmasıdır.

Bizlere yapılan 35 TL zam ne anlama geliyor bilmem ama bizim bildiğimiz bundan sonraki süreçte asgari ücrete artık zam yapılmasın ve bizimle alay edilmesin.

Bugün asgari ücret tüm sektörlerde taban ücreti olarak değerlendiriliyor, milyonlarca işçi asgari ücretle çalışıyor ve sendikasız çalışanında toplu sözleşmesi anlamına gelmektedir.

Rahmetli Cem Karaca'nın şarkısında dediği gibi

''Umut fakirin ekmeği umar ha umar umar.''

Asgari ücret bin lira olursa batarız' sözünü hepiniz hatırlarsınız. Öngördüğü artışlarla asgari ücretin bin liraya ulaşması yıllar alacak gibi görünüyor. Kimse yoksulları, asgari ücret köleliğinde hayatta kalmak için mücadele eden çalışanlarımızı, bizleri kimse kandırmasın. Bu şartlar altında Asgari Ücret Tespit Komisyonu diye topladıkları figüranların yaptıkları bir orta oyunundan başka bir şey değildir.

Tüm çalışanlar adına teşekkür ederiz, iyi ki varsınız, iyiki zam yaptınız demekten kendimizi alı koyamıyoruz.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol