Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

ANADOLU’NUN EN ETKİLİ İŞ İNSANI; KONUKOĞLU,
 Konukoğlu, geçen yıl da Anadolu’nun En Etkili İş İnsanı olarak açıklanmıştı. 

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, Anadolu’nun en etkili 50 iş insanı araştırması sonuçlandı. Gaziantep’ten, aralarında GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun da bulunduğu 6 iş insanının yer aldığı çalışmaya göre, Anadolu ekonomisini ayakta tutanlar 150 bin kişiye istihdam yaratıyor, 55 milyar lira ciro yapıyor. 
Ekonomist Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, Anadolu’nun yükselişinin son 10 yılda daha belirgin hal aldığını belirterek, “Büyükler daha büyüdü, İstanbul, Ankara, İzmir gibi köklü devlerle ciroda, istihdamda, ihracatta yarışır hale geldi” değerlendirmesinde bulundu.   
“Rakamlara dökecek olursak, Türk Ekonomi Bankası ile birlikte dokuzuncusunu yaptığımız Anadolu 500 araştırması, bunun somut göstergesi” diyen Yeşiloğlu, şöyle devam etti: 

“Global krizin etkilerini hissetseler de alternatif pazarlar yaratmak için inanılmaz bir tempo içindeler. Ambargo, çatışma, siyasi çekişme, dış rakiplerin yarattığı baskıya aldırmadan, gidilmek istenmeyen pazarlara yükleniyorlar. Sonuçta da bu çalışmalar, şirketlerin ciro, ihracat rakamlarında görülüyor. 
Anadolu’nun yükselen devlerini, bu kez yarattıkları ekosistem kadar, iş dünyasında ve Ankara nezdinde ne düzeyde etkin olduklarını sıraladık. Anadolu’nun en etkin 50 iş insanında listenin durağan olmadığı da net olarak görülüyor. İş dünyasının kanaat önderleri, evlerinden daha çok Anadolu’yu dolaşan bankacılardan elde ettiğimiz bilgilerle Anadolu’nun en etkin 50 iş insanı ortaya çıktı.” 
ABDULKADİR KONUKOĞLU 
Listeye girenlerin değerlendirmelerine de yer verilen Ekonomist’te, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile ilgili olarak, “Gücü, Gaziantep sınırlarını aşalı çok oldu” tanımlaması yapılıyor. 
“Eğer Anadolu’nun en etkili isimleri alt alta sıralanacaksa, listenin en üstüne yazılacak isim kuşkusuz Abdulkadir Konukoğlu olacaktır” denilen değerlendirmede, özetle şu görüşlere yer veriliyor: 
“Gaziantep denilince ilk akla gelen isim olan Konukoğlu, tekstil sektörünün de tartışmasız en önemli simalarındandır. Yatırımları ile tekstil sektöründe öncü çalışmalar yaptığı gibi hazır giyim sektörünün gelişmesinde de büyük katkıları olmuştur. Bugün adı marka olmuş hazır giyim şirketleri içinde yolu Abdulkadir Konukoğlu ve Sanko ile kesişmeyen firma yok destek abartmış olmayız. 
Beş kuşaktır tekstil ile uğraşan ailesini, kendi yönetimi döneminde başka sektörlere de açarak finanstan sağlığa, enerjiden otomotive kadar birçok alana sokan Abdulkadir Konukoğlu için bu yılın farklı bir önemi de var. 2013’te 65 yaşını dolduracak olan Konukoğlu, holdingteki görevini kardeşi Zeki Konukoğlu’na teslim edecek. Bundan sonraki yıllarda Konukoğlu’nu daha çok sosyal sorumluluk ve Gaziantep’e yönelik projelerde göreceğiz.” 
TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ GURUPLARINDAN BİRİ 
1904 yılında temelleri atılan Sanko’nun, beş kuşaktır tekstil sektöründe faaliyet gösterdiği ifade edilen değerlendirmede, “Baba Sani Konukoğlu’nun 1994’teki vefatının ardından işin başına geçen Konukoğlu, birçok sektöre girerek Sanko’yu Türkiye’nin en güçlü gruplarından birinde dönüştürdü” denildi. 
Abdulkadir Konukoğlu’nun etkin bir isim olmasında Gaziantep ekonomisine yaptığı katkının da büyük rolü bulunduğuna dikkat çekilen değerlendirmede,  Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biri olan Gaziantep’in istihdamında Sanko’nun oldukça önemli bir payı bulunduğu kaydedildi. 
“Şehirde doğrudan ve dolaylı olarak on binlerce kişinin yolu Sanko ile kesişiyor” vurgusu yapılan değerlendirmede, devamla şu görüşlere yer veriliyor: 
“Çok sayıda dernek ve birlik yöneticiliğinin yanı sıra, binlerce öğrenciye burs veren Sani Konukoğlu Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Abdulkadir Konukoğlu, kendi ifadesiyle emeklilik günlerinde zamanının büyük bir bölümünü Sani Konukoğlu Vakfı’na ayıracak.”       
LİSTEDEN NOTLAR 
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun, ikinci kez birinci sırada yer aldığı listede, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu 14. sırayı aldı. 
Anadolu’nun en etkili 50 iş insanı arasında, Gaziantep’ten, Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Tiryakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da bulunuyor. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol