Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ANADOLU GENÇLIK DERNEĞINDEN KUTLAMA
 Basın açıklamasını düzenleyen AGD Şube Başkanı Osman YÜCEL; Yaklaşık 10 gün önce 1434. Hicrî yılbaşımızı kutladık. Hicri yılımızın ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Aşure Günüdür. Aynı zamanda bu yıl 10 Muharrem, 24 Kasım Öğretmenler gününe denk gelmiştir.

Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Aşure Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Yani içinde bulunduğumuz Muharrem ayının bu günlerini iyi değerlendirmeliyiz. Peygamber Efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem bize bildirdiği gibi “Şehrullahi'l-Muharrem" olarak bilinen, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, bereketin, rahmetin ve Allah’ın nimetlerinin üzerimizde yoğunlaştığı bir aydır.

Aşure Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuştur. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir. Allah’u Teâlâ bugünlerin bereketini Müslüman kardeşlerimizin üzerinden eksik etmesin. Dünyanın dört bir tarafında zulüm gören, çaresiz kalan insanlara yardım etsin. Rabbimiz Aşure günümüzü tüm öğrencilerimiz, Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz ve İslam âlemi hakkında hayırlı eylesin.

Bugün 24 kasım öğretmenler günü. Öğretmenlerimiz iyiyi, doğruyu, faydalıyı ve adil olanı gelecek nesillere aktaracak, barışın, huzurun ve adaletin hâkim olduğu ortamın hazırlanmasında etkisi olan yol göstericilerimizdir. Bizlerin yetişmesinde emeği olan, inançlı ve idealist gençler yetiştirme gayretinde olan, her gün bu düşünceyle okula gelip derslerine yeni bir heyecanla başlayan, Mus’ab Radıyallahu Anh’ın Medinelilere yaklaştığı şefkatle öğrencilerine hitap eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol