Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ALTININ BAŞKENTİNDEYİM!
 Madoevi’ndeki kahvaltılı huzur toplantısına ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı H.Mustafa Öz ile yaklaşık 30 kadar kuyumcu esnafını tek tek dinleyen Emniyet Müdürü Metin Aşık, kuyum sektöründe önemli bir yeri olan Kahramanmaraş için, ”Altının başkentindeyim!” dedi.

Kahvaltı öncesi kuyumcu esnafı ile tanışma faslı sonrası kısa bir konuşma yapan ev sahibi ve aynı zamanda da Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkan Yardımcısı olan Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, kuyum sektörü olarak dünya çapında biri üne sahip olduklarını, Kahramanmaraş kuyum örneklerinin ve ürünlerinin Türkiye’nin dört bir yerinde satışa çıktığını belirtti, “Kuyumcular Odası olarak çok önemli bir yerimiz var. Biz kuyumcular olarak aynı zamanda zaman zaman fuarlara da katılarak, hem sektörü hem de şehrimizi tanıttığımız gibi, pazar payımızı artırma derdindeyiz” dedi.   
        

ÖNEMLİ OLAN BİRBİRİMİZİ ANLAMAK!

Başkan Öz’ün konuşmasından sonra konuşan Metin Aşık, önce özel ve mesleki yaşamından kesitler aktardı, görev yaptığı yerleri anlattı, şimdi ise Kahramanmaraş’ta görev yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Görev yaptığım yerlerde de kuyumcular odası ile huzur toplantıları yaptım. Yararını çok gördüm. Önce birbirimizi hissetmemiz, anlamamız lazım. Geldiğim günden bu yana, kuyumcu esnafının hep yanında oldum, olmaya devam edeceğim. Bizler sizlerin için, toplumun huzuru için varız. Çünkü insanlar evinde, yatak odasında, çarşıda-pazarda, sokakta ve işyerinde huzuru arıyor, istiyor ene çok. Huzur olmadan başarı mümkün değil. Huzurun olmadığı yerde verim de olmuyor. Huzurun en temel kaynağı da iyi niyet. Beklentileri hissederseniz, birbirinizi anlarsanız, dayanışma içinde olursanız, huzur vardır. Bilgi ve paylaşım da gerek bunun için, huzur için yani. Bizler kadar vatandaşın, yani sizlerin rolü de önemli. Hep yanınızda olacağım. Ama önce birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Emniyet için, huzur için hepsi. Sizler de güvenliğinizi sağlayın, tedbirlerinizi alın. Yani eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın” diye konuştu.


Metin Aşık, kuyumculara dadanan hırsızlar ve yaşanan hırsızlık olayları üzerine ise şunları söyledi; “Haklısınız. Kuyumcularda darp, soygun ve hırsızlık olayları sık rastlanıyor. Bunları önlemek için burudayız. Birlikte hareket etmemiz lazım, istişare içinde olmamız gerekiyor” derken, Başkan Öz de; kuyumcu esnafının işyerinde güvenlik kameraları ve alarm sisteminin bulunduğunu, bu oranın da yüzde yüz olduğunu sözlerine ekledi. 




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol