Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

AKİF ARSLAN, TAGESZEİTUNG'A KONUŞTU
 Almanya’nın Berlin kentinde günlük olarak yayınlanan Tageszeitung Gazetesi’nin İstanbul’da yaşayan muhabiri Jurgen Gottschlich, geçen hafta içinde Kahramanmaraş’ta izlenimler yaptı. Perşembe günü İstanbul’dan uçakla Kahramanmaraş’a gelen Gottschlich, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek Kahramanmaraş’a geliş nedenini anlattı. Gottschlich, gazetemizi ziyareti sırasında sorumlu müdürümüz Akif Arslan ve yazı işleri müdürümüz Faruk Aktemur ile görüş alışverişinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta Büyük Maraş Oteli’nde iki gece konaklayan Jurgen Gottschlich, aynı gün Kahramanmaraş Kalesi’ni gezdi. Cuma günü sabah Ramada Otel’de konuşlanan Alman Birlikleri’nin komutanı ile görüşen Gottschlich, öğleden sonra da gazetemiz sorumlu müdürü Akif Arslan ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Bilgi, İletişim, Sanat, Eğitim ve Kültür Gençlik Kulübü (BİLSEK) Avrupa Gönüllü Hizmet (AGH) Sorumlusu Sinan El’in tercümanlık yaptığı söyleşide;  sorumlu müdürümüz Akif Arslan, Alman Gazeteci Jurgen Gottschlich’in sorularını cevaplandırdı.


Patroitlerin Kahramanmaraş’a konuşlandırılması ile ilgili bir durum değerlendirmesi yapan Arslan, Kahramanmaraşlıların patroitlere bakış açısını da anlattı. Türk Lider Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği patroitlerin konuşlandırılması ile ilgili olarak Kahramanmaraşlıların tepkili olmadığını ve aksine savunma amaçlı olan patroitlerin durumunun kamuoyunda çok fazla konuşulmadığını vurgulayan Akif Arslan, Kahramanmaraş’ta çok küçük bir siyasi grubun içinde bulunduğu siyasi argümanla minik gösteriler yaptığına vurgu yaptı.

Jurgen Gottschlich’in “Saadet Partisi neden karşı çıkıyor?” şeklindeki sorusuna Akif Arslan “Suriye-İran olası savaşında bu patroitlerin İsrail’e karşı kalkan savunması yapacağı algılanıyor. Konuşlandırılan PAC 3 tipi patroitlerin menzili 75-80 kilometre civarında. Oysa Kahramanmaraş, Suriye’ye 130-150 kilometrede bulunuyor. İnsanlar ister istemez oyun içinde oyun varmış gibi düşünüyor. Bu algılama nedeniyle ve siyasi bir kaygıya tepki gösteriliyor. İskenderun’da İşçi Partisi, patroitlerin indirilişi sırasında nasıl tepki verdiyse, burada da tepkiler olur” şeklinde yanıtladı.

Patroitlerin konuşlandırıldığı Gazi Kışlası’na çevre yolunun kullanılarak götürülmesinden dolayı kent içinde çok fazla ilgi çekmediğini vurgulayan Arslan, Alman Askerleri’nin konakladığı Ramada Oteli’nin de yine şehir dışına yakın olmasından dolayı çok fazla ilgi çekmediğini söyledi. 

Jurgen Gottschlich, gazetemizi ziyaretinin ardından Kahramanmaraş’ta bulunan Konaklama Tesislerindeki çadırkenti gözlemledi. Cumartesi günü de sabah Süleymanlı Köyü’ne giden ve burada bir inceleme yapan Jurgen Gottschlich, aynı gün öğleden sonra Gaziantep’ten İstanbul’a uçtu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol