banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

31 EKİM’DE SÜTÇÜ İMAM ANILIYOR
 Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu Başkanı Dr. Gökhan Gökşen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, düşmana ilk kurşunu atan Sütçü İmam’ı asla unutmayacaklarını söyledi.



31 Ekim 2012’de Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenleyecekleri programla Sütçü İmam’ın bir kez daha anılacağını ve gelecek nesillere taşınacağını belirten Gökşen, “Kahramanmaraş’la özdeşleşmiş bir isim olan Sütçü İmam’ı gelecek nesillere layıkıyla anlatabilmek için böyle bir etkinliği düzenlemeye karar verdik. Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile o günkü birlik ve beraberlik hisleriyle bir araya geldik.  93 yıl önce 31 Ekim’de zulme karşı ‘dur’ diyen mazlumun yanında yer alan Sütçü İmam’ın ruhu günümüze de ışık tutacaktır.” diye konuştu.


BÜTÜN KAHRAMANMARAŞ DAVETLİ

“Kendi değerlerine sahip çıkmayan, onları anlamayan milletler tarih sahnesinde her zaman zorluklar yaşamıştır.” diyen Gökşen, tüm Kahramanmaraşlıları etkinliğe davet etti ve; “Bizlerin bir araya gelerek yeni bir ülke kurmasında rol oynayan her bir kahramanı günümüzde daha iyi anlamaya çalışmamız gerekiyor. İstiklal mücadelesinde zorluklara göğüs geren ecdadımızın ruhunda hissettiği inanç, kararlılık ve fedakarlık hislerini bugüne taşıyarak ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bütün Kahramanmaraşlıları 31 Ekim’de düzenleyeceğimiz anma etkinliğimize davet ediyoruz.” dedi ve KSÜ öğrencileri ile hazırladıkları “Sütçü İmam Piyesini” ilerleyen günlerde yurt çapında düzenlemeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

 

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol