banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

2 PATRİOT GAZİ KIŞLASINDA
 Kahramanmaraş'a kurulacak patriot füzelerinin sevkıyatı devam ediyor. Füze parçalarını ve mekanizmalarını taşıyan ve çoğunluğunu TIR'ların oluşturduğu 30 araçlık son askeri konvoy da bugün akşam kente ulaştı ve Gazi Kışlasına indirildi.

İskenderun'dan hareket eden konvoy, kentin girişinde jandarma ve polis eskortları eşliğinde Gazi Kışlası'na getirildi. Alman askerleri tarafından kullanılan araçlar, kışlanın Ahir Dağı eteklerindeki Pınarbaşı bölgesinde bulunan girişinden birliğe alındı.

Dün başlayan sevkiyatların ilkinde yaklaşık 100 araç görev alırken, bugünkü sevkiyatlarda ise ikisi 30'arlı gruplar halinde olmak üzere toplam 85 araç Gazi Kışlası'na giriş yapmış oldu.

Bu arada, araçları kullanan Alman askerlerinin sempatik tavırlar sergilediği gözlemlendi. Bıyıkları ve sakalları ile dikkat çeken askerler, geçişler esnasında zaman zaman kameralara el salladılar.

İskenderun Limanı'nda bekletilen bazı parçaların da yarın kente ulaştırılması bekleniyor. Kahramanmaraş'ta konuşlandırılacak 2 patriot füzesinin kurulumu ve kentte kalacağı 1 yıl boyunca toplam 330 Alman askerinin görev yapması planlanıyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol