banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

1450 RAKIMLI ZİRVEDE SİYASET!
 Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ve AK Parti Milletvekili Dr.Yıldırım Ramazanoğlu, Başkonuş Yaylası’nda düzenlenen istişare toplantısında işadamları yanında, yerel ve ulusal medyanın önemli isimlerinden Mehmet Fiskeci, Mehmet Taş ve Mustafa Şirin, Niyazi Kara ve Yusuf Taş  ile bir araya geldiler.

Meclis çalışmalarından fırsat buldukça Kahramanmaraş’a gelen Milletvekilleri Nevzat Pakdil ve Yıldırım Ramazanoğlu, geçen hafta sonunu kentin beklentilerine çözüm arayarak geçirdiler. AK Parti Kahramanmaraş il Başkanı Fatih Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve Gençlik Kolları Başkanı Fırat Görgel’in de katıldığı toplantıda, doğayı ve yürüyüşü seven tanıdık bürokratlar ve hatırı sayılır işadamları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen vekiller, kentin ve ülkenin sorunları hakkında istişarelerde bulundular.


Yeşil ile beyazın mozaik oluşturduğu ve kartpostallık görüntülerin oluştuğu doğanın eşsiz güzelliklerini bünyesinde taşıyan Başkonuş Yaylasındaki buluşmada, kentin sağlık, eğitim, ulaşım ticaret ve turizm alanında gelinen son nokta ve bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler konuşuldu.


VESAYETÇİ ANLAYIŞTAN UZAKLAŞMAK!

Bir sohbet ortamında ve samimi bir havada geçen istişare toplantısında Pakdil, ülkenin partilerinin iktidarlarıyla birlikte millete hizmet yolunda harcadığını söylerken,12 Eylül referandumuyla birlikte ülkenin vesayetçi bir yönetim anlayışından uzaklaşarak daha demokratik bir görünüme kavuştuğunu vurguladı, yeni anayasayla birlikte Türkiye’yi daha aydınlık yarınların beklediğini kaydetti.


Karşılıklı sohbet sırasında, basın mensupları da düşüncelerini siyasetçilerle paylaşırken, hatıralar, özel konular da istişarenin güzelliğini artırmaya kafi gelirken, Pakdil,  politikayı millete hizmet anlayışı ile sürdürdüklerini,  bunun da toplum nezdinde her dönem teveccühle karşılık gördüğünü belirtti. “Bizim dönemimizde 3 genel seçim, 2 mahalli seçim ve 2 defa referandum yapıldı. Yani 7 defa milletin önüne sandık kondu. Bunların hepsinde bizim ileri sürdüğümüz tezler, çözüm önerileri konusunda milletin desteğini aldık. O günden bu güne kadar geçen sürede milletin bize desteği hep arttı. Eğer bir ülkede istikrar, güven yoksa, siyasetçilere güvenilmiyorsa, atacağınız adımları hep ölçülü atmak ya da atamamak riskiyle karşı karşıya olursunuz. Özal’dan sonra 1991’den 2002’ye kadar ülke koalisyonlarla yönetildi. Bir kısım meselelerde Türkiye karar alamadı ve çok şeyler kaybetti. Yaşanan süreç içerisinde bunun bedellerini çok ağır olarak ödedik. Ama 2002’den itibaren geçen süreçte bunu gerçekleştirdi. Bu güzel gelişmeleri yerelde ve ülke bazında görmek mümkün.” dedi.


TERÖR BİTERSE ADIMLAR  DAHA DA BÜYÜR!

Türkiye’nin terör sorununu çözmesiyle beraber, adımlarını daha da büyüterek geleceğe yürüyeceğini söyleyen Yıldırım Ramazanoğlu ise, terörün bitirilmesi için yakalanan bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini anlattı; “Çok iyi bir fırsat yakalamış durumdayız. Başbakanımız ve hükümetimiz bu noktada doğru adımlar atıyorlar. Toplumun tüm kesimleri de bu sorunun çözülmesini istiyor. Bu fırsatı değerlendirmeli ve terör sorununu bir daha karşımıza çıkmayacak şekilde çözmeliyiz” diye konuştu, Türkiye'nin terör sorununun çözümü ve doğru enerji politikalarıyla büyümesini ve gelişmesini daha da hızlandıracağını sözlerine ekledi.

BAŞKONUŞ GÜZELLİĞİ VE ERDOĞANYILMAZ’A TEŞEKKÜR

Sohbet ve istişare toplantısında ayrıca, Afşin-Elbistan Termik Santrali’ne yapılacak yeni yatırımlarla enerji üssü konumundaki bölgenin, daha da gelişim göstereceği vurgulandı. Kahramanmaraş’a kurulması planlanan ikinci organize sanayi bölgesinin de ele alındığı toplantıda, bu OSB’yle birlikte hem Kahramanmaraş’ın hem de Gaziantep’in kullanabileceği uluslararası bir havaalanının gündeme gelebileceği tartışıldığı toplantıda, turizm alanında yapılan çalışmalar da değerlendirilirken, özellikle Başkonuş Yaylası’nın yerli ve yabancı turizm açısından önemi vurgulandı.

Beyazı, yeşili, mavisi ve çok çeşitli canlı türleriyle yörenin en güzide mesire, piknik ve doğal güzellik manzumesi olan Başkonuş Yaylası’nın daha da gelişmesi için gayret gösteren Hukukçu-İnşaat Mühendisi Serdar Erdoğanyılmaz’a herkes teşekkür etti.


DOĞA SEVENLER DE SOHBETİN ORTAĞI OLDULAR

O gün, Başkonuş’un bir başka konukları daha vardı. Doğayı sevenler, doğa yürüyüşü ile hafta sonunu değerlendiren Defterdar Osman Koçaş, KiPAş Holding Yönetim Kurulu 2. Başkanı Halil İbrahim Gümüşer, Akarca Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akarca, (et ve yemek uzmanı) TEMSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Gümüşer, Ecz.Nuri Arpasatan, Uzm.Dr.Nuri Kasaboğlu ve diğer ilgililerin katıldığı toplantı, alışılagelmişin dışında heyecanı daha da zirveye taşırken, karşılıklı sorular, alınan cevaplarla soru-cevaplarla son buldu.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol