banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

12 ŞUBAT KURTULUŞ COŞKUSU
 Kentin Fransız işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü törenlerine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Maraş’ı Kahramanmaraş yapan, Urfa’yı Şanlıurfa yapan, Antep’i Gaziantep yapan o manevi birliğe, bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.

Trabzon bulvarı üzerinde kurulan karşılıklı tak’ların yanında kaldırımların tamamene dolu olduğu, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşıladığı Bakan Ergün, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kağan Kazaz ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile birlikte halkın bayramını kutladı, halkı selamladı.

Bakan Ergün, Maraş’ın Türkiye’nin milli mücadele tarihinde müstesna bir yeri olduğunu, kurtuluş savaşının mihenk taşını oluşturduğunu  söyledi, mukaddesatı uğruna canını vermekten kaçınmayan Maraşlıların, Türk milletinin nasıl bir millet olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade ederken de;  “Sütçü İmam’ın işgalcilere karşı sesini yükseltip, ‘bugün namus günüdür’ diyerek yaktığı meşale istiklalimizin yolunu aydınlatmıştır. Bizim o meşalenin aydınlığına bugünde ihtiyacımız var. Bizim o ruha o gönül dünyasına, o fedakarlığa bugünde ihtiyacımız var. Maraş’ı Kahramanmaraş yapan, Urfa’yı Şanlıurfa yapan, Antep’i Gaziantep yapan o manevi birliğe, bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. İstiklal harbi, birlik ve beraberlik duygusuna sahip olan bir milletin en zor en sıkıntılı dönemlerde bile neleri başarabileceğimizi hepimize göstermiştir. Burada çok uzun önce yaşanmış olaylardan, tarihin tozlu sayfalarında kalmış olan efsanelerden bahsetmiyoruz. Burada sadece 93yıl önce yaşanan gerçeklerden bahsediyoruz. Burada bulunan Maraşlıların dedelerinden amcalarından, ninelerinden teyzelerinden bahsediyoruz. Biz öyle bir toplumuz ki ailesinde şehit ya da gazi olmayan birini bulmak neredeyse imkansızdır. Mesela Çanakkale Şehitliğine gittiğimizde Antalya’dan veya Maraş’tan, Van’dan veya Bursa’dan hatta Filistin’den ve Bosna’dan şehitlerin mezar taşlarını görüyoruz. Bizim geleneğimizde emanete ihanet etmek, en çirkin davranışlardan biridir. Hele bu emanet vatansa. Hele bu emaneti bırakanlar şehitlerimiz ve gazilerimizse bugün hepimiz için çok büyük bir sorumluluk duygusu taşımamız gereken bir gündür” dedi.


HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Ergün, bayramların anlamını daha da yüceltmek için millet olarak her ferdin üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yapması gerektiğini, herkesin birbirine kardeşçe sarılmasını istedi, ancak o zaman bugünü bayram olarak kutlamış olacağını kaydederek, geçmişte bir istiklal mücadelesi veren bu ülke, bugün de istikbal mücadelesi verebileceğinin altını çizdi ve sözlerini şu cümlelerle sürdürdü; “Geçmişte atalarımız hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini sürdürdüyse, bugünde aynı değerlere sarılmalıyız. Türkiye özellikle son 10 yıl içerisinde çok önemli mesafeler almış, kayıp yıllarını önemli oranda telafi etmiş, gücünü ve önemini yeniden hatırlamıştır. Bugün Türkiye 800 milyar dolar milli gelire, 152 milyar doları aşan ihracata sahiptir. Hatırlarsanız 2001 krizi yaşandığında IMF’den 1 milyar dolar gelecek diye bekler olmuştuk. Bu 1 milyar dolara muhtaçtık. Bugün bu 1 milyar dolar Türkiye’nin hayır hasenatıdır. Bir milyar dolar, dünyanın neresinde bir problem varsa oraya yaptığı yardımların miktarıdır. 2002’de göreve geldiğimizde 23 milyar dolar IMF’ye borcumuz vardı. Şimdi IMF’ye Mayıs ayı itibariyle artık borcumuz kalmamış oluyor. Şu anda IMF Türkiye’den borç istemektedir. 5 milyar dolar borç talep etmektedir. Evet bu gelişmeLer Türkiye’nin son on yıl içinde nasıl geliştiğini ve gücüne güç kattığını göstermektedir. Ancak geldiğimiz noktada bizim için yeterli değildir. Bu ülkenin insanı her alanda her şeyin en iyisine layıktır. Bugün bütün bir toplum olarak 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyoruz ve bu yolda ilerliyoruz.


PRANGALAR AYAKLARDAN ÇIKARILIRKEN

Bakan Ergün son olarak da;  Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarından kurtulduğunda ve ayağındaki prangaları çıkardığında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağını söyledi. Güçlü bir Türkiye’ye sadece Türk milletinin değil, tüm bölgenin ve dünyanın da ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Ergün, “Güçlü bir Türkiye bölgemizde yıllardır yaşanmakta olan acılara, durmadan akan kana ve gözyaşına da son verecek bir Türkiye’dir. Hatırlarsanız istiklal harbimizde birçok sömürge altındaki ülkeye ilham ve umut kaynağı olduk. Biz 10 yıldır bu ülkenin kronikleşmiş sorunları çözmekle meşgulüz. 40 yıl 50 yıl önce çözülmesi gereken sorunlarla uğraştık, uğraşıyoruz. Türkiye’de bu sorunları zamanında çözüme kavuşturabilmiş olsaydı, çok daha farklı bir yerde olacaktır. İşte 30 yıldır uğraştığımız terörün ülkemizi ekonomik ve sosyal açıdan ne kadar büyük zararlara yol açtığını, ne kadar insanı üzdüğü ne kadar anneyi ağlattığı ortadadır. Türkiye’nin bu tür sorunlardan biran öne kurtulması, gücünü çok daha faydalı alanlara yığması gerekiyor. Bizim konuşmamız gereken anahtar, bilim alanıdır. Teknoloji alanıdır, eğitimdir, demokrasidir, sağlıktır, hukuktur. Ancak bu alanlarda atacağımız adımlar bizi ileriye doğru 2023 hedeflerimize taşıyacaktır. İşte bu nedenle bütün engelleri tek tek kaldırmamız gerekiyor. Birbirimizi anlamalı ve daha çok sarılarak destek olmalıyız. Bizler bu toprakların kaderini hep birlikte ördük, bugünde hiçbirimizin kaderi birbirinden farksız değildir. Bu ülke sorunlarını çözüme kavuşturacaksa, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacaksa bunu 75 milyon vatandaşımızın her birinin emeği, desteği, katkısı sayesinde, umudu sayesinde başaracaktır” şeklinde konuştu.


POYRAZ’DAN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Coşkunun ve heyecanın zirve yaptığı kurtuluş bayramı etkinliklerinde konuşan, Kahramanmaraş’ın kırmızı şeritli İstiklal Madalyası’nı al bayrağa takan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Maraş halkının 93 yıl önce “Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülizar olamaz” diyerek kendisinden kat be kat düşmana karşı durduğunu hatırlatan Poyraz, “Bizden kat be kat silahlarla donatılmış ordulara karşı iman dolu göğüslerini siper eden kahraman ecdadımız bütün yokluklara rağmen Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da dünyaya unutulmayacak dersler verdi. Ağır bedeller ödedik. Bahçemizdeki güller soldu. Bir hilal uğruna ne güneşler battı. Ama onur duyacağımız, gururla yad edeceğimiz bir geçmiş bıraktılar. Biliyoruz ki Maraşlı hep büyük başarıların büyük mücadelelerin kahramanı olmuştur. Bugün kutladığımız bu bayram bunun bir örneğidir. Maraşlı 93 yıl önce Fransız ve ermeni işgalcilere karşı bütün yoksulluğuna rağmen inandığı için bu kurtuluş destanını yazmıştır. Şimdi artık bu istiklal mücadelesini, istikbal mücadelesi olarak sürdüreceğiz” diye konuştu.


KATILIM VE HALKIN İLGİSİ DE BÜYÜKTÜ

Her bayramda olduğu gibi, bu kez de  Fransızların Maraş’a gelişi, Sütçü İmam Olayı, Bayrak Olayı ve düşmanın kovuluşu usta tiyatrocular tarafından sahnelendi. Bakan Ergün ve tüm katılımcıların duygulanarak izlediği oyunlar uzun süre alkışlandı. TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, CHP Milletvekili Durdu Özpolat ile askeri ve idari erkanın katıldığı tören, mehteran konseri, mahalli çetelerin ve askerlerin geçitleriyle son buldu.
























Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol