banner1482

Allah’ın bildiğini kuldan saklayacak değilim, gazeteci arkadaşlarımı sever, sayarım. Ki, onların hangi şartlarda uğraş verdiklerinin birebir şahidi oldum çoğu zaman.

Bu onurlu mesleği yaparken, ne yazın bunaltıcı sıcağı dediler, ne kışın dondurucu soğuğuna aldırış ettiler.

Zaman tükettiler, ömür harcadılar ve ekmeklerini çıkartabilmek uğruna.

Her mesleğin kendine özgü kırmızı çizgileri, güzergâhı var.

Ve her yayın kuruluşunun da kendine özgü yayın politikası varken, basının gücüne inanan biri olarak bu yaşıma kadar çok gazeteci ağabeyimden, ablalarımdan şehir ve insan hikâyeleri dinledim.

Bu yaşıma kadar bunu öğrendim, şuna inandım, basınsız hayat, tuzsuz yenen yemek gibi.

Gazeteci arkadaşlarımdan şehir ve insan hikayeleri dinlerken, onların anlattıklarından dersler çıkarttım, ibretler aldım. Bazılarını yaşam biçimime ekledim, bazılarını da yaşam kültürümden azad eyledim!

Çünkü her hikâye mutlu sonla bitmiyordu.

*

Gazeteciliği tarif ederlerken, halkın eli, gözü, kulağı derler. Haklılar. Yegane amaçları tarafsız bir şekilde kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan ve bu amaç  uğruna gece gündüz, hafta sonları, bayram, tatil  dinlemeden durmaksızın  çalışan basın mensuplarının ayrı bir yeri var bende.

Gazetecinin tatili olmaz. Pazarı bayramı da olmaz. Fazla mesaisi de…

Bizim dileğimiz, özgür, tarafsız bir basın camiası…

*

Bugün BASIN BAYRAMI…

Gazeteci ağabeylerimin, ablalarımın, kardeşlerimin bayramı. Biz bir kutlu bayramdan çıktık, bir başka anlamlı bayrama eriştik.

Bugün fırsat buldukça gazeteci kardeşlerimi arayıp günlerini kutlamak istiyorum.

Çünkü her zaman yanımızda olduklarını bildiğim, hissettiğim bu emekçi insanların günlerini hep önemsedim, önemsemeye de devam edeceğim.

*

Onların hangi şartlarda, hangi maddi imkanlarla yaşam mücadelesi verdiklerinin en yakın tanığı olarak, yazıyı uzatmadan, başta KİMLİK GAZETESİ’nin bir yazarı olarak, patronum dediğim sayın Mehmet Fiskeci ağabeyim ve bu işe emek - gönül vermiş tüm basın camiasının BASIN BAYRAMLARINI kutluyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol