Öne Çıkanlar TÜRKOĞLU İLÇESİNDE ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ TAM İSABET 3 PUAN BALDAN TATLIYDI AMA... DULKADİROĞLU İFTAR SOFRASI KARACASU KARAZİYARETTE KURULDU BAYDEMİRLİ GRUP YOLU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bu haber kez okundu.

KMTSO İNTÖRN MÜHENDİSLİĞİ BAŞLATIYOR
 Yaklaşık iki yıldır Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) arasında imzalanan protokol kapsamında, tekstil mühendisliği öğrencilerine burs verilmeye devam ederken KMTSO, şehirde okuyan öğrencilerin nitelikli yetişmesi için yeni intörn mühendislik uygulamasını başlattı. Türkiye’de toplam tekstil ürünleri ticaretinde %8 pay ile dördüncü büyük şehir olan Kahramanmaraş, Türk tekstil ihracatının yüzde 7’sini tek başına gerçekleştiriyor. Denizli, Adana ve İzmir gibi illeri tekstilde geride bırakan Kahramanmaraş, Türkiye pamuk ipliği üretiminin ise %35’ini sayıları 71 bulan fabrikalarda gerçekleştiriliyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, “KSÜ Tekstil Mühendisliği öğrencilerinin hepsine burs imkanı veriyoruz. Okulda aldıkları eğitimi tamamlamak adına yeni başlatacağımız bir uygulama olan intörn mühendislik uygulaması ile öğrencilerimiz, sanayi tesislerinde pratik eğitimlerini alacaklar. Kahramanmaraş tekstil liginde daha üst seviyelere çıkacaktır” dedi.

KOORDİNELİ ÇALIŞILIYOR

Başkan Karaküçük şunları söyledi: “Özel sektör işletmelerinde mühendislik faaliyetlerinin artırılarak ar-ge ve inovasyon konusunda kurumsal kapasite oluşturulmasını desteklemek ve kuvvetli bir üniversite-sanayi ilişkisi kurmak amacıyla, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonu ile işletmelerimizde ‘İntörn Mühendislik’ eğitimleri gerçekleştirilecektir.

08 Şubat-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu eğitimler sayesinde, mühendislerimizin üretim sürecine daha fazla adapte olacak, okulda öğrendiklerini pratikle pekiştirecektir. Üretim sahasında işi öğrenerek sanayinin ihtiyaç duyduğu pratik tecrübesini kazanmış mühendislerin yetiştirilmesi ve mezun olduklarında öğrencilerin de iş bulmalarının kolaylaştırılması bakımından intörn mühendislik eğitiminin çok önemli olduğu değerlendirilmektedir.

 

Eğitim-Öğrenimde son sınıf bahar döneminde bulunan ve yönetmelikteki şartları sağlayan öğrenciler intörn mühendis olarak tanımlanmaktadır. İntörn Mühendisler, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı çeşitli tekstil işletmelerinde, tam sigortaları ve aylık ödemeleri İşbaşı Eğitim Programı kapsamında İŞKUR tarafından ödenmek suretiyle istihdam edilecektir.

İşveren açısından, programa katılan kişileri işbaşında görme ve mesleki deneyim ve becerilerinin gelişip gelişmediğini gözlemleme şansına sahip olmak, program süresince işverenlerin herhangi bir maddi yükümlülüğünün olmadan nitelikli işgücü ile çalışma imkanı bulması gibi avantajları bulunan bu programa katılmak isteyen firmalarımızın bünyesinde tekstil mühendisi istihdam ediyor olması şartı aranmaktadır. Ayrıca İntörn Mühendislerin programın bitiminden sonra en geç 3 ay içerisinde programı tamamladıkları meslek alanında istihdam edilmesi halinde 2020 yılına kadar SGK yatırılan işveren payı sigorta primi, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol