banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

DSİ GENEL MÜDÜRÜ YILDIZ, İNŞAATLARI İNCELEDİ

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız 24 Nisan tarihinde DSİ’nin Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde inşaatı devam eden yatırımları yerinde inceleyerek çalışmalarda gelinen seviyeler hakkında bilgi aldı.

Genel Müdür Yıldız’a Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap, Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Ali Gökyel, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Sadullah Seven ile teknik ekip ve yüklenici firma yetkilileri katıldılar.

DSİ Genel Müdürü Yıldız ve beraberindeki heyet 24 Nisan Cumartesi günü Gaziantep ilinde Belkıs Nizip Anakanalı, Kayacık Sulaması ile Kahramanmaraş ilinde Kılavuzlu Sulama inşaatlarında devam eden çalışmaları inceleyerek, şantiyelerde projede gelinen seviyeler hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘’DSİ olarak Gaziantep ve Kahramanmaraş illerimize yaptığımız yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyoruz.

Devam eden yatırımlarımızın durumlarını yerinde görmek için bugün ekibimiz ile birlikte Gaziantep ilinde Belkıs Nizip Pompaj Sulaması BS Anakanalı, Kayacık Sulaması ile Kahramanmaraş ilinde Kılavuzlu Sulama inşaatlarında devam eden çalışmaları inceledik.

Belkıs Nizip Pompaj Sulaması BS Anakanalı iyileştirme çalışmalarımız devam etmektedir. İş kapsamında 35 bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.

KAYACIK SULAMASI 1. KISIM (KAYACIK+DOĞANPINAR) İNŞAATI:

Diğer taraftan Kayacık Sulaması 1. Kısım inşaatımızda incelemede bulunduk.

Bilindiği üzere Kayacık Barajı Sulaması 2013 yılından itibaren işletmede olup Gaziantep ve Kilis illerinde 120.000 dekar arazinin sulaması yapılmaktadır.

Tamamlayarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 12 Aralık 2020 tarihinde hizmete aldığımız Doğanpınar Barajında depolanacak su ile Kilis iline ait 39 bin 930 dekar arazi ile Gaziantep iline ait 40 bin 70 dekar olmak üzere toplam 80 bin dekar arazinin sulanması sağlanacaktır.

İşte şimdiye kadar 18 bin dekar alanın şebeke imalatları tamamlanmış olup ana kanal ve şebeke imalatları devam etmektedir.  İşin tamamlanması ile inşallah bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte milli ekonomiye yıllık 50 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmasını hedeflemekteyiz.

KILAVUZLU 2. KISIM SULAMASI:

Bugün son olarak Kahramanmaraş ilimizde de Kılavuzlu sulaması 2. Kısım işi kapsamında şantiyemizi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldık.

Kahramanmaraş ilimizin bereketli topraklarına bereket katmak için sulama inşaatlarımız devam etmektedir.

Kılavuzlu Sulaması 2. Kısım sulaması işi ile Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesine ait 180 bin 10 dekar zirai arazinin modern sistem ile sulanması sağlanacaktır. 2021 yılında ise 110 bin dekar arazide çalışmaları tamamlayarak sulamaya açmayı planlamaktayız.

Projenin bütün bileşenlerinin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte milli ekonomiye inşallah yıllık 110 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmasını hedeflemekteyiz.

Çalışmalarda emeği geçen DSİ ve yüklenici firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol