banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

ÇEVRE İLLERİN SEBZESİ KAHRAMANMARAŞ’TAN

Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde haldeki son durumu anlattı. Halde meyve, sebze fiyatlarının oldukça uygun olduğunu söyleyen Orhan, üretimde herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığına dikkat çekti. Hal esnafının çiftçi ile halk arasında bir köprü olduğunu anlatan Orhan, sera ürünlerinin rağbet gördüğünü ve çevre illerin domates, salatalığını Kahramanmaraş’ın sattığını vurguladı.

 “FİYATLARIMIZ NORMAL YERLİ ÜRÜN TEDARİKİNDE SIKINTIMIZ YOK”

Orhan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş sebze ve meyve halimizde mevsim itibariyle her şey normal, fiyatlarda herhangi bir artış yok. Bazı meyvelerin fiyatları çok düşük özellikle kavun 1.00,1.50 TL arası karpuzda 0.50,0.70 kuruş arasında satılıyor. Yaz mevsimi dolayısıyla Kahramanmaraş ilimizin yerli sebze ve meyveleri esnaflarımızın tezgâhlarında satılıyor. Fiyatlarımız normal yerli ürün tedarikinde sıkıntımız yok. Ayrıca Kahramanmaraş’ta gurur kaynağımız olan sera ürünlerimiz güzel rağbet görüyor. Artık çevre illerimize özellikle domates ve salatalığı biz satıyoruz.

“ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİMİZ ÇOK FAZLA”

Sebze ve meyve konusunda bir haraketlilik hissediyoruz. Pandemi şartlarının normalleşmesiyle beraber hayat normale döndü. Üretimde herhangi sıkıntı yok. Ürün çeşitliliğimiz çok fazla. Fiyatlar mevsim normallerine göre devam ediyor. Haller sultan pazarıdır. Bizler çiftçi ile halk arasında olan köprüyüz. Bizler hal esnafı olarak vatandaşlarımıza hem kaliteli hem ucuz ürün nasıl tedarik ederiz diye onun çabasını gösteriyoruz.

“TÜM ÇİFTÇİ VE EMEKÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Seralarımızın meydana gelmesinde ve dışarıya bağımlılığımızı bıraktıran tüm çiftçi ve emekçilerimize teşekkür ediyorum. Artık Kahramanmaraş’ımıza yetecek hatta çevre illerimize de yetecek sebze ve meyvemiz üretiliyor. Bu pandemi döneminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet hastalarımıza acil şifalar diliyorum ayrıca tüm vatandaşlarımızdan istirhamım aşı sırası gelen her bireyimiz mutlaka ve mutlaka aşısını yaptırsınlar bir aşı bir hayat kurtarır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol