Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

SANKO’DAN EĞİTİME KATKI
 Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen törenle, İnteraktif İngilizce dil eğitimi yazılımlarının lisansları, Sanko tarafından bir protokolle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı. 

Bakan Dinçer, törende yaptığı konuşmada, küresel gelişmenin ve değişimin hızla arttığı 21. Yüzyılda, önemi tartışılmayacak hususların başında yabancı dil becerisinin geldiğine dikkati çekerek,“Artık bir yabancı dilin yeterli olmadığı günümüzde, yabancı dil bilgisi uluslararası alanda bir zorunluluk haline gelmiştir. Dolayısıyla her alanda ortaya çıkan yenilikleri ve gelişmeleri takip edebilmek, dünya ile iletişim kurabilmek için çocuklarımız uluslararası iletişim dili olan İngilizceyi konuşmak, anlamak, kısacası bu dile hâkim olmak durumundadır” diyerek, yabancı dilin önemini vurguladı.

BAŞARILI OLUNMADI
“On yıllar boyunca edindiğimiz tecrübeler bize göstermiştir ki klasik yöntemlerde ve test tipi sınavlarla İngilizceyi öğrenmek mümkün olmamıştır” diyen Dinçer, şöyle devam etti:
“Hâlbuki, geliştirilmesi gereken bir beceri olan İngilizceyi herkes öğrenebilir. Ancak her ders için olduğu gibi bu alanda da göz ardı edilmemesi gereken hususlardan biri, öğrencilerimizin bireysel farklılıklarına vereceğimiz önemdir. Bunun yanında öğrendikleri bilgi ve kazandıkları becerileri günlük yaşamlarıyla ilişkilendirmeleri, öğrencilerimize hem eğlenceli hem de daha kalıcı bir öğrenme ortamı sağlayacaktır.
Bilgisayarların yaygınlaşması, internetin hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olması ve geliştirilen yeni teknolojiler uzaktan eğitim anlayışının eğitim sistemimize girmesine sebep olmuştur. Hâl böyle olunca teknolojideki gelişmeler ve yenilikler İngilizce eğitiminde de yeni imkânları doğurmuştur.”
DYNED’İN KATKISI
Bakanlık olarak etkili bir dil öğretimi konusundaki çalışmalara 2006 yılında başlandığını anımsatan Dinçer,“Eğitime %100 Destek Kampanyası kapsamında Sanko Holding ile Bakanlığımız arasında DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi’nin bir eğitim aracı olarak okullarımızda kullanılmasına ilişkin bir protokol imzalanmıştı. Bu kapsamda yazılımları Bakanlığımıza, dolayısıyla öğrencilerimize bağışlanan bu eğitim programını ilkokul ve ortaokullarda uygulamaya başladık” diye konuştu.
2007-2008 eğitim öğretim yılında 11.152 ilköğretim okulunda önce pilot uygulaması yapılan DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin, 2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren tüm resmi ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında uygulanmaya başlandığını anlatan Dinçer, şunları kaydetti:
“Pilot uygulamalar; öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunulan bu sistemin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi konusunda bizlere umut veren sonuçlar içermektedir. 2011 Eylül – 2012 Mayıs ayları içerisinde, Mersin Mezitli İlçesi Muhittin Develi İlköğretim Okulu’nun yapmış olduğu bir çalışmada, öğrenciler DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi’ni kullanarak yabancı dil öğrenmiş ve bunu da içeren bir proje ile Ulusal Ajans’a başvurarak Avrupa Dil Ödülü için aday olmuştur. Yapılan elemeler sonucunda Mezitli İlçesi Muhittin Develi İlköğretim Okulu başarı göstererek Avrupa Dil Ödülü’nü almıştır.
2011-2012 eğitim öğretim yılında yapılan değerlendirmelerde Mersin, Kastamonu, Burdur, Tokat, Tekirdağ, Yalova, Tunceli, Antalya ve Kocaeli, sistemi kullanan başarılı iller arasında yer almıştır. Örneğin 2011-2012 eğitim öğretim yılında Kastamonu ilinde DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi kullanım oranı %98 olarak belirlenmiştir.”


SIKICI OLMAYAN BİR PROGRAM
Kullanımı, kurulumu ve işleyişinin yanında bu sistemin, ilkokul ve ortaokuldaki İngilizce öğretim programına uyumlu ve programın felsefesini, yaklaşımını destekler nitelikte olduğunu belirten Dinçer, “Sıkıcı olmaktan uzak, öğrencilerimizin anlamlı öğrenmelerini geliştirebilecekleri ve tam öğrenmeye doğru büyük bir adım atabilecekleri bu sistemi; artık ilkokul dörtten başlayarak 12.sınıfa kadar, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.
Sadece sınıf ortamında kullanılma zorunluluğu olmayan, kurulumu ve kullanışı oldukça basit ve güvenli olan bu sistemi öğrencilerin evlerindeki bilgisayarlarına kurarak, kendilerine ait şifre ile sisteme girip çalışma hızlarına uygun bir şekilde İngilizce öğrenmelerini geliştirebileceklerini bildiren Dinçer, “DynEd eğitim yazılımlarında yer alan Kayıt Yöneticisi Sistemi ile öğrencilerimiz çalışmaları ile ilgili olarak adım adım izlenebilmekte ve daha başarılı olmak için öğretmenleri tarafından yönlendirilmektedir diye konuştu.
SANKO’YA TEŞEKKÜR
Öğrencilerin Çalışma Kayıtları sayesinde kendi çalışmalarını denetleyebileceklerini, becerilere (dinleme, konuşma, okuma ve yazma) yönelik günlük ne kadar çalışma yaptıklarını ve bunun yeterli olup olmadığını sayısal verilerle görebilme imkânına da sahip olabileceklerini vurgulayan Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ümit ediyoruz ki bu sistem ile daha etkin bir dil öğretimini gerçekleştirecek ve başta da söylediğim gibi kronik hale gelmiş bir sorunu arkamızda bırakacağız. Dünyada genel kabul gören görüşe göre yabancı dil öğretiminin başarılı bir biçimde yapılamaması en başta uluslararası ortamda rekabet imkânını kısıtlamaktadır. Dolayısıyla DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’ni çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgiye ve dünyaya açılacakları bir fırsat penceresi olarak görüyoruz.
Ülkemizin önemli bir problemine sosyal sorumluluk bilinciyle katkı sağlayan Sanko Holding’in değerli temsilcilerine; hem şahsım adına, hem de öğrencilerimiz adına teşekkürü bir borç biliyorum. Programın başarılı bir şekilde hayata geçmesi için emek veren tüm öğretmenlerimize de bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederim. Bizlerin bu çabası ülkemizde etkili bir şekilde dil öğretiminin yolunu açarsa, ne mutlu bize.”


ABDULKADİR KONUKOĞLU
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise Türkiye’de ilk olarak 2001 yılında Özel Sanko Okulları’nda uygulanmaya başlanan DynEd İngilizce Dil Eğitimi Programı’nın öğrencilerin dil öğrenmede çok daha başarılı olmasını sağladığına dikkati çekti.
DynEd lisansını Milli Eğitim Bakanlığı’na armağan etmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Konukoğlu, “Bugün imzalanan protokolle beraber, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İlkokul, Ortaokul ve Liselerde öğrenim gören öğrenciler de DynEd programından yararlanabilecek” diye konuştu.
Genç ve eğitimli nüfusun, Türkiye’nin geleceğinde çok önemli rol oynayacağını anımsatan Konukoğlu, yabancı dil eğitiminin önemini şöyle dile getirdi:
“Ülke olarak gençlerimizin iyi eğitim almalarının yanı sıra, yabancı dili çok iyi bilerek mezun olmalarını sağlamalıyız. Bir yabancı dil bir adam, iki yabancı dil iki adam demektir. Gençlerimizin uluslararası dil haline gelen İngilizce’yi iyi öğrenmesi için Sanko olarak eğitime bu katkıyı sunmanın gururunu taşıyoruz.”
ŞİMDİYE KADAR YAPILANLAR
Sanko Holding’in bugüne kadar ikisi fakülte binası olmak üzere 400 derslikli 18 okul ve Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne ayrıca Araştırma – Uygulama Merkezi yaptırdıklarını vurgulayan Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binası inşaatının da devam ettiğini bildirdi.
Her yıl 10 bin İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencisine çanta içerisinde bir yıllık ihtiyacına yetecek kırtasiye, 10 bin İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencisine de eksiksiz olmak üzere kıyafet yardımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Konukoğlu, söyle devam etti:
“Üniversitede öğrenim gören 1.500’ü aşkın öğrenciye burs veriyoruz. 1990-2012 yılları arsında 16.730 öğrenciye karşılıksız burs verdik. Kendilerinden ise iş hayatına atıldıklarında, ailelerinin geçimini sağladıktan sonra en azından bir öğrenciye burs vermelerinden başka bir şey istemiyoruz.
Gaziantep’te AÇEV ile birlikte Yetişkinlere Okuryazarlık Eğitimi veriyoruz. 1998-2012 yılları arasında bu kapsamda 7.589’u kadın olmak üzere 8.560 kişinin okuryazar olması sağlandı ve okuryazarlık belgesi verildi.”
Konukoğlu, Sanko Üniversitesi’ni kurma çalışmalarının devam ettiğini anımsattı.
KEŞKE OKUSAYDIM
Üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarında öğrenciler, işadamları ve sanayicilerle bir araya geldiğini ve söyleşi yaptığını vurgulayan Konukoğlu, sözlerini, şöyle tamamladı:
“Bir toplantıda, ‘hayatınızda keşke dediğiniz bir şey var mı’ diye sordular. Hayatımda keşke dediğim şeyler elbette var. ‘Keşke’ dediğim bir şey var. Keşke okusaydım, keşke yabancı dilim olsaydı. Bizim kuşak babalarımızın kurduğu iş olmasaydı, ilkokul mezunu olarak bu noktalara gelemezdik.
Günümüzde meziyetlerini eğitim ve yabancı dil ile geliştirip pekiştiremeyenlerin başarılı olması çok zor. Derler ki, ‘zenginlerin hangisi okumuş?’ Bu söz bir dönem için geçerliydi ama artık eğitim ve yabancı dilin önemi ve gerekliliği tartışılamaz. Çünkü eğitim insanın ufkunu açıyor, yabancı dil doğrudan iletişim olanağı sağlıyor.”
Konuşmaların ardından düzenlenen protokol, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu tarafından imzalandı.
Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız ve diğer üst düzey bürokratlar da katıldı.
DYNED NEDİR
DynEd, dil eğitimcileri, bilgisayar programcıların örologlar ve sanatçılardan oluşan bir ekip tarafından tasarlanan dünyadaki ilk ve en etkin çoklu ortam dil eğitimi programıdır. Nöro-bilimsel araştırmalarını şığında “anlama” becerisinden “otomatikleşme” durumuna geçmeyi ve İngilizce dilinin kalıcı hafızaya yerleşmesini hedefler.

DynEd, dil eğitimini bilgisayarlar üzerine taşıyan ve gerçek hayat benzeri uygulamalarla bireylerin kendi kendilerine İngilizce öğrenmelerini sağlayan bir eğitim sistemidir. Bilgisayarları başında çalışan kullanıcılar DynEd yazılımları ve eğitmenleri tarafından izlenerek yönlendirilmekte ve geleneksel sınıf içi eğitim sisteminden 2-3 misli daha verimli bir eğitim yapabilmektedir.
DynEd İngilizce dil eğitimi sistemi dünyanın en geniş eğitim içeriğine sahip programıdır. Her yaş ve her düzeydeki kullanıcının her türlü gereksinimini karşılayan eğitim yazılımları bulunmaktadır. Kullanıcılar tüm yazılımlardan faydalanabilirler, ancak en verimli eğitimi alabilmeleri için kişiye özel bir eğitim paketi önerisi eğitmenler tarafından sunulacaktır.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol