Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

SANKO ÖĞRENCİLERİNE ‘’KARİYER’’ İPUÇLARI
 Prof. Dr. Arıboğan, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, gençliğini ‘’dünyada yaşayan’’ ve ‘’dünyayı yaşayan’’ olarak iki gruba ayırarak, bilgiye ulaşma ve kullanma alışkanlıklarını karşılaştırdı.

Dünyayı yaşayan günümüz gençliğinin, karmaşık ve fazla bilginin olduğu dünyamızda bilgiye ulaşmayı değil bilgiyi elemeyi tercih ettiğini belirten Prof. Dr. Arıboğan, şöyle konuştu:
‘’Yeni dünya düzeninde iletişim araçlarının da sistemli bir şekilde kullanılmasıyla neyi beğenip neyi kabulleneceğimiz adeta öğretilmektedir. İnsanlara estetik ve ahlaki değer yargıları,korkuları empoze ediliyor. Bu bedenle uyarıcılar konusunda dikkatli olunmalı.’’
-GELECEĞİN MESLEKLERİ-
İnsan zihninin, sanayi sonrası toplumların en büyük aracı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Arıboğan, öğrencilere meslek tavsiyesinde bulunurken, genetik biliminin gelişeceğine ve epidemik hastalıklarda mücadelenin önem kazanacağına, estetik cerrahisi gelişeceğine, satış ve pazarlama tekniklerinin daha önemli hale geleceğine vurgu yaptı.
Psikoloji ve sosyoloji bilimlerinin öneminden bahseden Prof. Dr. Arıboğan ‘’insanı, toplumu ve kendi medeniyetini tanıyanların her işi yapabileceğine’’ dikkati çekti.
-BAŞARININ KRİTERİ MUTLU OLMAK-
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, iş hayatında başarılı olmanın sırlarını da paylaştı.
Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Arıboğan,‘’Mutlu olmak en büyük başarı kriteridir. Mutlu olabileceğiniz, sevdiğiniz meslekleri seçin’’ diye konuştu.
Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da konuşmasında, liselerde uyguladıkları doğru rehberlik yöntem ve programları ile öğrencilere ‘’gidecekleri yolu’’ çizdiklerini söyledi.
Köylüoğlu, eğitim koçluğu sistemi ve seminer saati uygulamasıyla da öğrencilerine destek sağladıklarını, onların farklı alanlarda donanımları olan kişilerle buluşmasına fırsat sağladıklarını kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol