Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKO ANASINIFLARI, ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYOR
 Özel Sanko İlkokulu Müdürü Handan Şahintaş, okul öncesi eğitim önemli ve her çocuk için gerekli olduğunu belirterek, “Erken çocukluk dönemi 0-6 yaş arasında edinilen deneyimler, beynin çalışma biçiminde belirleyici rol oynar. Araştırmalar çocukta zeka gelişiminin büyük bir bölümünün bu dönemde tamamlandığını ve temel öğrenme becerilerinin bu yaşlarda geliştiğini gösteriyor” dedi. 
Çocuğun 3 yaşına geldiğinde art ık çevresi ile ilişkiler kurmaya başladığını ve bu yaştan itibaren aile içi desteğin tek başına yeterli olmadığını anımsatan Şahintaş, “Çocuk kendi yaşıtlarıyla birlikte olabileceği, bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimini sağlıklı biçimde sürdürebileceği bir ortama ihtiyaç duyar. Bu ortam çocuğa kendini ve çevresini keşfetme olanakları sunan, çocuğu geleceğe hazırlayan güvenli bir ortam olmalıdır” vurgusunu yaptı.   

Şahintaş, Özel Sanko anasınıfı küçük yaş ve hazırlık sınıflarının, özgün eğitim programı, öğrencilerin tüm öğrenme ihtiyaçlarına yanıt verecek teknolojik donanımı ve fiziki imkânları ile çocuklara bu güvenli ortamı sunduğunu söyledi. 
ÖZEL SANKO ANASINIFLARININ FARKLI KILAN UNSURLAR 
“Özel Sanko Anasınıflarını 3,5-4 yaş eğitiminde farklı kılan birçok unsur öne çıkıyor. Özel Sanko Anasınıfları eğitim programı, dünya çapında kabul görmüş eğitim programların ın MEB programı ile sentezinden oluşturulmuştur” diyen Şahintaş, şöyle devam etti: 
“Küçük yaş gruplarında oyun temelli öğrenme yaklaşımı ile öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimleri sağlanır, özellikle kendini ifade etme, sosyal iletişim, özgüven ve özbakım becerileri geliştirilir. 
Hazırlık sınıfında bu beceriler pekiştirilirken yaparak-yaşayarak öğrenme yöntemleri ile bilişsel ve akademik yönden donanım kazandırılarak öğrenciler 1. sınıfa en iyi şekilde hazırlanır.” 

FİZİKİ VE TEKNOLOJİK İMKANLAR 
Özel Sanko Anasınıfları binasın ın; uygulanan eğitim programı kapsamındaki öğrenme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik biçimde tasarlandığını ve öğrencilerin yaş düzeylerine uygun, tüm öğrenme ihtiyaçlarına yanıt verecek donanıma sahip olduğuna dikkati çeken Şahintaş, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Anasınıfları binasında bulunan; satranç teması ile tasarlanmış özel Satranç Dersliği, müzik teması ve enstrümanları ile hazırlanmış Müzik Dersliği, görsel sanatlar çalışmaları için tasarlanmış Sanat Dersliği, Tiyatro Salonu, İngilizce öğretiminde kullanılan Dil Laboratuvarı, deney programının içeriğinde yer alan deney ve matematik materyalleri ile donatılmış Fen ve Matematik Laboratuvarları, Kütüphane ve Masal Odası, farklı gelişim alanlarını desteklemeye yönelik oyuncaklarla donatılmış oyun odası öğrencilerin iki yılda çok yönlü bir gelişim süreci geçirip sağlam temellerle ilkokula başlaması için tasarlanmıştır. 
Yine aynı amaçla öğrenciler okulun tam donanımlı spor kompleksi ve yüzme havuzunu kullanmakta, kampüsten bağımsız anasınıfı bahçesinde denge oyunları, bahçe ve park oyuncakları ile fiziksel ve psiomotor yönden gelişmektedir.” 

İNGİLİZCE EĞİTİMİ 
Yabancı öğretmenler ve laboratuvar destekli İngilizce programının, sınıf öğretmenleri tarafından uygulanan programa paralel olarak hazırlandığını anlatan Şahintaş, “Haftada 10 saat olan İngilizce dersi; şarkılar, aktiviteler, oyunlar, gör-sel, işitsel ve dokunsal materyallerin kullanıldığı etkinliklerle sunulur.  M üzik ve ritim aracılığıyla çağrışım yoluyla hatırlama tekni ği kullanılır” diye konuştu.   
YETENEKLERİNİ KEŞFETME FIRSATLARI 
Öğrencilerin müzik, resim, drama, halk oyunları, bale, satranç, yüzme gibi farklı sanat ve spor dallarına ilgi duymalarını ve deneyimlerini sağlamak amacıyla hazırlanan özel dersliklerde, kendi yeteneklerini keşfetme ve ilk sanat-spor deneyimlerini edinme fırsatlar ı sunulduğunu vurgulayan Şahintaş, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Özel Sanko Anasınıfı küçük yaş ve hazırlık gruplarında iki yıl eğitim alan çocuk, 1. sınıfta uygulanacak programın temelini almış olur ve ilkokula hazır halde gelir. Küçük yaş ve hazırlık gruplarında iki yıl eğitim alan her öğrenci öğrenme sürecindeki bireysel ihtiyaçları, özellikleri ve yetenekleri hakkındaki tüm bilgi ve değerlendirme verileri ile birinci sınıfa teslim edilir. 
Özel Sanko Okulları'nın eğitim programı bir bütündür. Bu programın başlangıç noktası küçük ya ş grubudur. Bu yaştan başlanarak her yıl yeni bir sıra inşa edilir. Üst kademelerin başarılı olabilmesi için bu ilk sıranın sağlam ve anlamlı yapılandırılması gerekir. Küçük yaş ve hazırlık eğitim programında bu sağlam ve anlamlı yapılandırmayı sağlayacak tüm donanım ve içerik mevcuttur.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol