banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

OKUL MÜDÜRÜNÜN AÇIĞA ALINMASINA EĞİTİMCİLERDEN TEPKİ
 Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir okul müdürünün görevden alınmasına, eğitim sendikaları tepki gösterdi.

Afşin Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen üyesi bir grup öğretmen ve öğrenci yakını okul müdürünün şahsi bir meseleden dolayı görevden alındığını öne sürerek görevine iade edilmesini istediler. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Afşin Yavuz Selim İlk-Orta Okulu Müdürü H.Mehmet Özden 15.11.2012 tarihi itibariyle şahsına açılan bir soruşturma nedeniyle soruşturmanın selameti için görevinden açığa alınmıştır. Soruşturmanın selameti açısından görevden açığa alınmanın kanun ve yönetmeliklerde açıklaması yapılmaktadır. Okul Müdürümüzün bunları gerektirecek bir fiili bulunmamaktadır. Sadece çok basit bir nedenden dolayı olay gerçekleşmiştir. Ayrıca öğrenci velileri de ciddi rahatsızlık duymaktadırlar. Kısacası çok basit bir nedenden dolayı görevinden alınan çok değerli ve çalışmalarıyla iz bırakan okul müdürümüzün bir an önce görevine iade edilmesini istiyoruz."

İddiaya göre, okul müdürünün görevden alınmasına neden olan olay ise şöyle gelişti:

Yavuz Selim İlk ve Orta Okulu'na denetlemeye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri incelemeler sırasında okul müdürü Mehmet Özden'in dışarı çıkmasını istedi. Dışarı çıkan okul müdürü odada su olmadığı düşüncesi ile hazır su alarak denetimin yapıldığı salonun içindeki masaya bıraktı. İl Denetleme Gurup Başkanı Akif Köse ise suyun kendilerine bizzat ikram edilmemesine kızarak okul müdürüne "yaptığın terbiyesizlik" dedi. Bunun üzerine Müdür Özden ise, "Benim yaptığım terbiyesizlik ise sizin yaptığınızda terbiyesizliğin daniskasıdır" şeklinde karşılık verdi.

Müfettişler ve Özden arasında geçen bu diyalogun ardından ise okul müdürünün açığa alındığı öne sürüldü. - Kahramanmaraş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol