Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMA DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
 Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan ve beş öğrencinin panelist olarak yer aldığı paylaşımda 12. sınıf öğrencisi Doğukan Küpeli “Harry Potter” ile başladığı okuma serüvenine farklı türden kitaplardan da zenginlik katarak devam ettiğini söyledi.

Küpeli, “Kitap okurken hayal kuruyorsunuz ama kitabın filmini izlerken senaristin hayali üzerindesiniz. Eğer okuma alışkanlığı gelişmemişse fantastik türler bunun için başlangıç olabilir” dedi.


Kitapların kendine kattıklarından bahseden 11. Sınıf öğrencisi Oğuz Alp İşten ise klasik eserlerin önemini anlattı ve öğrencilere Balzac, Tolstoy ve Dostoyevski gibi yazarları okumalarını önerdi.
10. sınıf öğrencisi Nevra Erleblebici de kitap okumayı sevmiyorum diyenin aslında kendini sürükleyecek kitabı henüz bulamamış olabileceği saptamasını yaptı.


Okuduğu felsefe kitaplarından örnekler veren Erleblebici, “Felsefe kitaplarını okumam geleceğim hakkındaki yorumlarımı ve önceliklerimi değiştirdi. Evrensel dili çözümlemeyi ve dünyayı nasıl kavrayabileceğimi öğrendim” diye konuştu.
Panele okuduğu şiirle renk katan 10. sınıf öğrencisi Aybüke Mina Arık, “kitaplar kendi hayatlarımızın sıradanlığına sıra dışı bir farklılık katıyor” derken, 9. sınıf öğrencisi Melike Demirci, okuduğu kitapların filmlerini izlediğinde aynı tadı alamadığının altını çizdi.
Demirci, severek okuduğu kitapların kalbine dokunduğunu ve bir kitabı bitirdiğinde diğerine başlamak için sabırsızlandığını ifade etti.
Özel Sanko Okulları Anadil Bölüm Başkanı Hatice Tosun, öğrencilerin akademik başarılarının mesleki duruşlarını, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlerdeki başarılarının hayat duruşlarını belirlediğin kaydetti.
Tosun, kitap okuma konusunda ülke olarak olumlu bir noktada olunmadığını, Özel Sanko Koleji ve Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerini, bu tablonun bir halkası olmadıklarını paylaşımları ile ortaya koydukları için kutladı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol