banner1451
banner1461

Bu başlığı, dünkü bir ulusal gazetenin yazarının köşe yazısından aldım, ilgimi çekmişti, kullanayım dedim.

Duruş, insanın kırmızı çizgileridir.

Güvenirliliği, dürüstlüğü, sebatı ve kanaati, ayağı yere basan ilkeleri ve net tavrı. Eğilmeyen, dik duran ama diklenmeyen, fakat yaşadığı kentin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak kadar, geleneklerine de sıkı sıkıya bağlı insanların duruşu toplumda her zaman kabul görmüştür.

İnatla bir yere varılmaz.

Kırıp dökmekle bir şey elde edilmez, edilse de kısa sürede balon gibi söner. Bir toplu iğneye bağlı her şey.

*

Bizim duruşumuz, bizim yönümüz, bizim güzergahımız, bizim sevdamız hep  Kahramanmaraş olmuştur, olacaktır.

Biz bir hedef koyduk, o hedefi yakalama gayreti içindeyiz. Tüm çalışanlarımızla, kurduğumuz sistemin daha çok üretime dayalı, daha çok istihdama yönelik olduğu hedefinden hiç sapma göstermedik.

Biz gıda sektöründeyiz. Dondurma ve pasta sektöründe belli bir noktaya geldiysek, bunda duruşumuzun önemli katkısı olmuştur.

Çünkü biz biliriz ki, çıraklığını yapmadığımız işin patronu olunmuyor.

*

Bizimi duruşumuzda ihanet yok, bizim duruşumuzda arkadan hançerleme olmadı. Bizim duruşumuzda sağ gösterip sol vurmak gibi kaypaklık yaşam tarzımıza girmedi.

Duruşumuz hep net oldu.

Bu şehri sevdiysek, bu kadim şehrin insanlarını dostumuz, kardeşimiz, müşterimiz bildiysek, hem ürün, hem müşteri memnuniyeti ile onlara verdiğimiz güveni boşa çıkartmamak adına her şeyin en iyisini, en güzelini, en kalitelisini servis etme çabası içinde durduk.

*

Kuruşa gelince… Paraya yani… Para, günlük yaşam için önemli bir araç kuşkusuz.  Açmadığı kapı yok. Ama her şey mi, tabi ki hayır. İtibardan büyük, şahsiyetten yüce değildir.

Yeri ve zamanı gelir, paranın gücünün yetmediği, geçmediği alanlar da çıkar karşımıza.

Ama parayı da iyi yönetmek gerek. Parayı iyi yöneten, çalışanlarını da iyi yönetiyorsa, ki biz buna çok dikkat ediyoruz, başarma şansı çok yüksektir.

Para kazanmak zor, hele hele günümüzde. Ama harcamak, kaybetmek çok kolay. An meselesi hepsi.

Ama şahsiyet, ama itibar, ama güven duygusu, paranın kat be kat üzerinde iken, biz hep şunu söyledik, ‘paranı kaybet ama şahsiyetini asla!’

Bunu duruş olarak bildik.

Şahsiyetli, dürüst, itibar sahibi, bu şehrin sevdalısı, milli ve manevi değerleri en kutsal sermaye bilerek yaşamını sürdüren tüm dostlara selam olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol