aşayan her canlı gibi, ister siyasi düşünün, ister ekonomik, isterseniz sosyal fark etmiyor, her sektörün bir sezonu var. Örneğin Ilıca’da sağlık turizm sezonunun sonuna gelinse de, yeni pansiyonlar, yeni oteller, yeni apartlar sayesinde, artık sırf yaz aylarına yönelik olsa da, yılın 12 ayı Ilıca özellikle yerli misafirlerini çekmeye devam ediyor. Ancak, yaz aylarındaki yoğunluk, diğer aylarda ve günlerde olmuyor haliyle. Çünkü sezon bitiyor.

Dondurmanın da bir sezonu var. Bizim sektörde yaz ayları başlangıcında bir hareketlilik başlar, sahil şehirleri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına bölge müdürlüklerimiz aracılığı ile dağıtılır, hem sektör kazanır, hem şehrimizin tanıtımı gerçekleşir. Önemli olan A veya B markası değil, Kahramanmaraş.

Ürün ve hizmet kalitesi tercihini müşteri yapacak! Bizim satışımız, ihracatımız ona göre şekillenir, bir kalıba girer.

Bir başka örnek, futbol mesela… O da sezonluk. Maçlar biter, derken transfer sezonu başlar o da biter, yeniden futbol sezonu açılır, maçlar oynanır. Amma kısa, amma uzun devreler halinde hayat devam eder.

*

Her etkinliğin, her ürünün, her sektörün biri sezonu varken, bu şehri tanıtmanın, bu şehirle iç-içe yaşamanın, bu şehri dünyaya tanıtmanın sezonu olmuyor maalesef.

Olmaması da gerekiyor. Çünkü bu şehir bizim. Belki yurt içinde ve yurt dışında güçlü lobimiz yok, güçlü tanıtım elçilerimiz yok, futbol takımımız da yok ama bizim sevdamız, bizim bu şehre olan borcumuzun sezonu olmuyor, olmayacak da…

Allah izin verirse, bu şehirden kazandıklarımızı yine bu şehre harcayan bir şehir milliyetçisi esnafı, sektörü olarak, biz gönüllü tanıtım elçisi olmaya kendimizi adadık. Bu konudaki yorum ve eleştiri müşterilerimize, bu satırları okuyan siz değerli okurlarımıza aittir.

*

Bu bağlamda…

Bu şehri tanıtmaya, hem sektörü, hem de bu şehrin yemek kültürünü, damak zevkini dışarılara taşırken, bunu Meclis’te de hayata geçirmiş bir sektörün yönetim kurulu başkanı olarak, Kayseri’de Kahramanmaraşlılar Festivali Kültür ve Sanat Etkinliğinde, Kervan Pastaneleri olarak katıldık, dondurma şovuyla güne damga vurduk, bu şehrin kültürünü, lezzetini tanıttık.

Her şeyi para ile yapamıyor insan. Paranın gücünün yetmediği, paranın aciz kaldığı yerler ve zamanlar da vardır. İşte Kayseri’deki Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde, dondurmanın başkentinde, pastırma ve mantı’nın başkentine dondurmamızı ve yemek kültürümüzü aşıladık.

Malum, aşı hayat kurtarıyorsa, bizim dondurmamız, bizim yemek zenginliğimiz de aşı kadar etkiliydi.

*

Bu etkinliği, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Veli Böke organize etmiş, festival havasında geçen etkinliğe, daha önce de şehrimize gelmiş, tesislerimizi gezmiş, beğenmiş, vinçle gerçekleşen dondurma şova renk katmış AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sayın Mehmet Özhaseki yanında, çok değerli milletvekillerimiz kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ile çok sayıda Kahramanmaraşlı katılmıştı.

Bunlar para ile olacak şeyler değildi.

*

Çok özel ve güzel günlerdi. Geride kaldı ama bizim bu şehre olan vefa borcumuz, gönül borcumuz hiç bitmeyecek, tükenmeyecekti.

Kayseri’deki bu etkinliğe belediyelerimiz de kendi imkânları ile katılmış, ilçelerini, dolayısıyla şehrimizi tanıtma imkânı bulmuşlardı.

Bu etkinliğe on ayak olan, bizi her fırsatta destekleyen, her dem şehrin büyümesi, tanınması, hizmetlerle donatılması için özveriyle çalışan ve yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör’e ayrıca teşekkür borçluyum.

İlçe belediyelerine, onların başkanlarının da emeklerine, yüreklerine sağlık!

Özetle, bu şehri sevmenin bir bedeli olmalı. O da tanıtmak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol