AHIRDAĞI DEĞİL, BOZ DAĞI !!!

YAŞAM

Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kısmı hizmete açılarak adına her ne kadar Kuzey çevre yolu dense de aslında Ahır dağ caddesi veya Bulvarının yapım aşamasında ormanlık alandan kesilen ağaçlar yüzünden yolun altında ve üstünde dam dazlak ağaçsız alanlar gözden kaçmıyor.

Yıllardır rant uğruna Ahır Dağı eteklerine kadar dayanan yerleşim alanının ulaşımını çözebilmek için mecbur kalınan yol güzergahının yüzde seksenlik kısmı ormanlık alan içerisinden geçmek zorunda kalmıştır. Bu nedenle yola giden alanda kesilen ağaçlardan ziyade, özellikle yolun kot farkından dolayı yapılan Şev’den dolayı yer yer çok büyük çıplak alanlar oluşmuştur. Bu da hem yoldan geçenler tarafından hem de şehrin her tarafından bariz bir şekilde gözükmesinden dolayı çok büyük tepkilere yol açmaktadır.

Bazıları tarafından kayalık zeminden dolayı ağaçlandırılmasının zor olduğunu iddia edenler olsa da, görüşlerine başvurduğumuz uzman kişiler bu kesimlerin özel bir teknikle ağaçlandırılmasının çok da zor olmadığı görüşünü paylaştılar.

 Konuyla alakalı tepkilerini dile getiren vatandaşla, Büyükşehir belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğünün bir an önce ağaçlandırma çalışmalarına başlamalarını sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler.

Haber; Gönül FM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.