STOKA RAĞMEN FİYATLAR UÇTU!

ÖZEL HABER

Artan nüfusla birlikte artık doğdukları yerlerde ikamet etmeyen insanlar, kente yayıldıkça yayıldılar, bu y ayılma, bu açılım yeni konut ihtiyacını beraberinde getirirken, kan ağladığı söylenen inşaat sektörünün elindeki stoka rağmen fiyatlarda herhangi bir indirimin olmaması garip karşılanmaya başlandı.

 “İnşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor” fikrine, kentin dört bir yanında inşaatlar dur-durak bilmeden devam etmesine rağmen,  şehrin konuta doyduğu söyleniyor.

Kuşkusuz semtine göre konut fiyatları kendilerini dengelemeye çalışsa da, konuştuğumuz inşaat firma yetkilileri, ellerinde stok bulunduğunu, sektörün çok zor günler geçirdiğini söylemesine rağmen, şehrin neredeyse her sokağında üç-beş inşaat firmasının olması, mantar gibi çoğalması, bu kuşkuları, bu iddiaları çürütüyor.

YAPI DENETİMLERİ KİM DENETLEYECEK?

Bir de, herkesin, her firmanın kentsel dönüşüm uzmanı olduğu şehrimizde, yapı denetim firmalarının inşaatlara katkısı olmadığı, sadece paralarını alıp kenara çekildikleri, aslında asıl denetlenmesi gereken kurumların yapı denetim firmaları olduğu dilden dile dolaşmaya başladı. 



































Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.