FİSKECİ; “YÜRÜYÜN VE HİÇ BİR ŞEYİ KAFAYA TAKMAYIN!

MEDYA

Kimlik Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Fiskeci, bürosunda meslektaşlarına ziyafet çekti, meslekte doldurduğu 51 yılın ve başarının hikâyesi yanında genç ve dinç kalmanın sırlarını meslektaşları ile paylaştı.

Genç kalmanın, uzun ömürlü olmanın sırrını meslektaşları ile paylaşan usta gazeteci Mehmet Fiskeci, çağımızın hastalığının ne koronavirüsü değil stres olduğunu dile getirdi, mesleki anlamda ise şu öğüdü vermekten geri kalmadı; “Aslında bugün bir arada olmamızın asıl sebebi, meslekte doldurduğum 51’inc i yılımı kutlamaktı. Tabi yemek bahane. Aranızda genç meslektaşlarım var, onlara tavsiyem; özgürce yazın, yorumlayın ve haberinizi yapın! Eleştirin! Ama bu eleştiriyi de etik kurallar içerisinde yerine getirin! Gelenin keyfi için de geçmişe kalkıp sövmeyin, kimseye hakaret etmeyin!” dedi.

MARAŞ YANSA GİDİP DE BİR KOVA SU DÖKMEM!

Genç kalmanın sırrını bu sözle anlatan duayen gazeteci Fiskeci, “Koronavirüsü şu anda salgın. Allah muhafaza ülkemize sıçramaz inşallah. Ama çağımızın hastalığı koronavirüs değil, kanser de değil artık! Stresin ta kendisi. Stresten uzak durun, mecazi anlamda söylüyorum, Maraş yansa gidip de bir kova su dökmeyin! Yani her şeyi, herkesi problem etmeyin, dert edinmeyin! Başkaları için değil, kendiniz için yaşayın ve hiç bir şeyi kafaya takmayın! Strese sokmayın kendinizi. Zira stres insanı hem duygularından, hem yaşamından alıkoyan, korkunç bir hastalık, uzak durun!” diye konuştu.

YEMEK BAHANE, SOHBET ŞAHANE İKEN

51 yılını verdiği mesleğinden kesitlere de aktaran, hatıralarından söz eden Fiskeci, meslektaşları ile hasret ve özlem giderirken, yemeğin bahane, sohbetin ve bu şehri konuşmanın şahane olduğunun da altını çizmeden yapamadı, uzun yaşamın ve dinç kalmanın sırrını da bir cümlede özetledi; “Fırsat buldukça yürüyün ve spor yapın. Ve en önemlisi hiçbir şeyi kafaya takmayın!”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.