DIŞI KALAYLI, İÇİ VAYVAYLI

KÜLTÜR

Bu deyim, sözü ile icraatı, düşüncesi ile eylemi birbirine uyuşmayan, ters düşen kişi veya icraatlar, hizmetler için söylenir. Çelişkili ortam için yani.

Büyükşehir eski ve kurucu Belediye Başkanı Fatih Erkoç döneminde, ki 2018 ortaları idi, Ali Kuşcu Caddesi (Hastane civarı) üzerinde bulunan tarihi biri konak, restore edilmiş, ismi de ünlü yazar-düşünce adamı Nuri Pakdil onuruna verilmiş, ‘Nuri Pakdil Kültür Evi’ denilmişti.

Buraya kadar her şey güzeldi, sıkıntı yoktu. Yıkılmak üzere olan tarihi konak, restore edilmiş, bir ünlü yazarımız onurlandırılmıştı. Tarihi konağın dış cephesi ciddi tadilat geçirmiş, ancak içini, altını bitirmeye sıra gelmeden 31 Mart Mahalli seçimleriyle Fatih Erkoç bu görevi Hayrettin Güngör’e devredince, tarihi binanın tadilatı, bakımı yarım kalmıştı.

BİNANIN İÇİ, İÇLER ACISI

Tarihi konağın giriş kapısı önünde eski bir kanepe duruyor. Sanki içeriye girişi engeller gibi. Ancak konağın merdivenleri, iç katları ve zemin katı pislik içinde, bina da harabe halinde. İçi ile dışı birbirinden farklı görüntü çizerken, gördüğümüz manzara içler acısı, açıkçası facia. Çöpler atılmış, pis koku etrafı rahatsız ediyor.

Yani rezalet diz boyu. Merdivenler çürümüş, katlardaki tahta zeminler de öyle, insan basmaya korkuyor. Ha kırıldı ha kırılacak gibi.

Acilen müdahale gerekiyor. Yapılan o kadar masrafa, verilen emeğe yazık olmasın diye!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.