TOSUN, “ÖĞRETMENLER İÇİN VERİLEN VAATLER YERİNE GELMELİ”

GÜNCEL

“Millet mekteplerinin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen ilan edilişi olan 24 kasım tarihi her yıl öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır” MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun, bugün kutlanacak olan öğretmenler günü sebebiyle gönderdiği yazılı basın açıklamasında, “Vatanın her köşesinde en ücra yerlerde, tüm zorluklara katlanarak görev yapan, çocuklarımızı emanet ettiğimiz tüm eğitim camiasının öğretmenler gününü kutluyor, hepsine ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 Yazılı basın açıklamasında, öğretmenlerin özlük haklarından da söz eden Tosun, şunları söyledi; “Ama ne yazık ki öğretmenlerimize gereken ilgi ve alaka, ekonomik durumlarını iyileştirecek bir çaba gösterilmemektedir. Hükümetin seçim öncesi verdikleri vaatleri yerine getirmesini bekliyoruz. Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi, toplu sözleşme haklarının verilmesi, mesleğinin onuruna yakışır bir hayat sürmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Atama bekleyen öğretmenler ile ilgili olarak bir an önce çalışmaların başlaması ve neticelendirilmesi gerekmektedir. Bu yapılması gerekenler öğretmenlerimizin hakkıdır. Türkiye, Avrupa Ülkeleri içerisinde öğretmene en az maaş veren ülkedir.

Çocuklarımıza iyi bir insan olması, bilgili birer fert olması, vatana faydalı bir insan olması için gayret gösteren öğretmenlerimiz sadece 24 Kasımda hatırlanmayı değil, sorunlarını çözmede yardımcı olmak onlara gereken saygıyı göstermek ve ekonomik olarak daha rahat bir yaşantıyı hak etmektedirler.

Yurdun her köşesinde görev yaparken PKK’lı teröristlerce haince şehit edilen tüm şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terör bölgesinde teröristlerce kaçırılmasına rağmen, tüm baskılara rağmen, yakılan tahrip edilen okullarını boyayarak, onararak canları pahasına kutsal görevlerini yapan öğretmenler emsal teşkil edecek şekilde onurlu görevlerine devam etmektedir. Bu durum öğretmenlerimizin onurlu, şahsiyetli, dik duruşunu göstermektedir.

Bu düşüncelerle, ebediyete intikal eden Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.”

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.