KONFERANS: ‘MİLLİ MÜCADELEDE MARAŞ’

GÜNCEL

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde ‘Milli Mücadelede Maraş’ konulu konferans düzenlendi.

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölüm Başkanı Prof.Dr.Orhan Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Kahramanmaraş’ın Milli Mücadelede ki rolü ve önemi vurgulandı.

Prof.Dr.Doğan,  Maraş halkının milli mücadelesinin Türk tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu ve Maraş’ın Mili Mücadelesinin Bir kahramanlık destanı olarak tarihteki yerini aldığının altını çizdi.

“Sütçü İmam’ın 93 yıl önce koruduğu şey hiç tanımadığı bir kadının namusunu değil benim binlerce yıllık ecdadımın namusudur” diyen Prof. Dr. Doğan, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini, kendi değerlerine sahip çıkmayan kendi değerlerini anlamayan milletlerin tarih sahnesinde zorluklar yaşadığını vurguladı.

Prof.Dr.Orhan Doğan, geçmişte olduğu gibi bugün de halen ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynandığını ve bu kirli oyunlara karşı uyanık olmamız gerektiğini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.