KANAL 24, SANKO ÇATALCA RES’TEN CANLI YAYIN YAPTI

GÜNCEL

Sanko Çatalca Rüzgar Enerjisi Santralı (RES) İşletme Müdürü Mustafa Öğüt, santralda üretilen enerjinin, 150 bin hanenin elektrik enerjisini karşılayabilecek düzeyde olduğunu söyledi.

 Kanal 24 Televizyonu’nun Sanko Çatalca RES’te yaptığı canlı yayına katılan ve Mustafa Ayar’ın sorularını yanıtlayan Mustafa Öğüt, yenilenebilir enerji yatırımlarının önemini anlattı. 

Kurulduğu tarihte Türkiye’deki en büyük kurulu güç olan Sanko Çatalca RES’in, her biri 3 megavat üretim yapabilen 20 türbinden oluştuğunu ve toplam 60 megavat kurulu güce sahip olduğunu belirten Öğüt, santralda geçen yıl 192 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretildiğini bildirdi. 


Öğüt, ‘’Yıllık 150 bin hanenin elektrik ihtiyacının bu santraldaki üretimle sağlandığını söyleyebiliriz. Bu da orta ölçekli bir şehir anlamına gelir’’ dedi. 
Bir rüzgar santralı kurmak için o alanın rüzgar ortalaması, rüzgar türbülansı ve hava yoğunluğunun dikkate alınması, bunun için 1 yıllık fizibilite çalışması yapılması gerektiğini anlatan Mustafa Öğüt, Sanko Çatalca RES sahasının 5 yıllık fizibilite çalışması yapıldıktan sonra yatırım yapıldığına dikkati çekti. 
Türkiye’nin çok iyi rüzgar enerjisi potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Öğüt, “Özel sektör enerji yatırımlarında azimli ve deneyimli. Kapasitenin tamamını ülke ekonomisine kazandırabilir. Yeter ki, yatırımcılar desteklensin” sözlerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.