İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE KONFERANS

GÜNCEL

Üniversitemiz Rektörlüğünün ve İlahiyat Fakültesinin organize ettiği Dr. Reşit HAYLAMAZ ‘ın “Peygamber Efendimiz’in Problem Çözme Yöntemleri konulu konferansı bugün (28/02/2013) saat 14.00 te İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşmiştir.

 İlahiyat Fakültesi Musiki Korosunun açılış konseriyle başlayan proğram, Kur'an –ı Kerim tilavetiyle devam etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris ŞENGÜL açılış konuşmasında, bu konferansların ülkemizin değerli ilim adamlarının katılımıyla 15 gün arayla devam edeceğini ifade etti.



Konferansına başlayan Dr. Reşit HAYLAMAZ, Peygamberimiz’in bir doktor gibi önce hastayı tanımaya gayret ettiğini, daha sonra hastalığı tespit ederek problemi kökünden hallettiğini ifade etti. Bu yüzden o, karşısındaki muhataba göre problemleri farklı farklı yöntemlerle çözmüş, kişiye özel çözümler üretmiştir. Ebu Cehil gibi azgın bir kişinin dahi onu emin bir kişi olarak kabul ettiğini vurgulayan Haylamaz, peygamberimizin hiçbir zaman kin ve nefretle hareket etmediğini, hep merhametli bir bakış açısıyla meselelere çözüm ürettiğini  söyledi.. O yaptığı evliliklerle dahi toplumsal ilişkileri göz ününde bulundurmuş, Ebu Süfyan’ın kızıyla evlenerek onun İslam’a ve Müslümanlara olan kini ve nefretini bu yolla kırmıştır. Bu adım onun daha sonra Müslüman olmasına sebep
olmuştur.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.