ERKENEZ MAHALLESİNDE TAPU SEVİNCİ

GÜNCEL

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Erkenez Mahallesinde evlerin tapularını dağıttı.

 Erkenez Mahallesi’nde düzenlenen tapu dağıtım törenine Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Tapu Müdürü Hasan Doğan, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, belediye birim müdürleri, muhtarlar, mahalle sakinleri ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Erkenez Mahallesi Muhtarı Yılmaz Şahan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a mahalleye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek: “Sayın Belediye Başkanımıza ve onun şahsinde tüm ekibine mahallemiz adına teşekkür ediyorum. Başkanımız yanına vardığımız zaman sorunumuzu dinledi ver derhal sorunlarımızı çözdü. Bugün tapularımıza Başkanımızın gayretleri sayesinde kavuştuk. Burada huzurunuzda bir kere daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.


Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise geriye dönüp bakıldığında mahallenin çamurdan çıkılamaz bir durumda olduğuna işaret ederek: “Biz göreve geldiğimizde bundan 10 yıl önce bu mahallenin sokakları, caddeleri adeta çamur deryası idi. Şöyle geriye baktığınız zaman hatırlarsınız. Biz mahallenin bütün cadde ve sokaklarını asfaltla,  parke ile kapladık ve mahalleyi çamur deryasından kurtardık.

Şehrimizde ilk defa sokaklara parke taşı döşeme işlemini buradan başlattık. Okulunuz keza aynı şekilde idi, öğretmenler ellerinde fırça, boya badana yapmakla uğraşırlardı. Bugün hiçbir sokağınızda çamur kalmadı.  Ayrıca arkadaşlarımızla görüştüm, buraya bir de kütüphane yapıyoruz. İhalesi yapılmış ve temel yeri kazılmış. 2,5-3 ay içerisinde tamamlanacak. Bizim kütüphanelerimiz, kışın kaloriferli, yazın klimalı olarak içerisinde kitapları, bilgisayarları, interneti olan çok güzel temiz ve nezih mekanlar. Burada okula giden öğrencilerimiz evlerinde bulamadıkları ders çalışma ortamını kütüphanemizde bulacaklar ve dersleriniz yapacaklar. Bu öğrencilerimizin hepsi pırıl pırıl zeki çocuklar. Yarın bunların içerisinde kaymakamlar, öğretmenler, doktorlar, mimarlar çıkacak.

Mahallemizin en büyük sorunu olan imar ıslahı tamamlandı. Bundan sonra çıkacak olan ufak tefek sorunlar da çok kolay bir şekilde çözülür” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ilk olarak Mahalle Muhtarı Yılmaz Şahan’ın evinin tapusunu verdi.

Daha sonra sırası ile Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Tapu Müdürü Hasan Doğan ve  İl Genel Meclisi Üyesi Cengiz Sezal vatandaşlara tapularını takdim ettiler.

Tapu dağıtım töreninde 350 adedi ev olmak üzere 560 adet tapu hazırlandı.

Tapu dağıtım töreninin ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz çocuklara oyuncaklar ve top hediye etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.