BELEDİYEMİZ, FLOWER SHOW 2012 FUARINDA

GÜNCEL

Kahramanmaraş Belediyesi İstanbul’da düzenlenen Flower Show 2012 Fuarına katıldı.

 Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır, Peyzaj Mimarları Ebru Sarı, F. Hilal Alkan ve Ziraat Mühendisi S. Akın Cengiz, İstanbul’da düzenlenen, Avrasya’nın en büyük bitki ve peyzaj fuarı olan ve 22 farklı ülkeden 300’e yakın temsilcinin katıldığı“Uluslararası İstanbul Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı(Flower Show İstanbul-2012)”na katıldılar.

13-16 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen uluslararası fuarda bitki sektörü ile ilgili ürünlerinin sergilendiği alanda, bitki ve peyzaj sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen müdürlük yetkilileri ürünler ve projeler hakkında bilgiler aldı.


Her iklime uygun dış mekân bitkilerini, mevsimlik çiçekleri, iç mekân bitkilerini yüzlerce çeşidinin olduğu, bitki çeşitliliğinin yanı sıra üretim esnasında ve bahçe düzenlemesinde kullanılan her tür ekipmanın bulunduğu, belediyeler için bahçe ve peyzaj tasarımları ile iklimlerine uygun bitkiler konusunda tüm çözümlerin sunulduğu fuarı gezen Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri yapılan açıklamada fuarın şehrimizi müdürlük faaliyetleri alanında bir adım daha ileriye götürmek adına önemli bir katkı sağladığını beyan etti.

Fuar alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek ile de samimi ve sıcak bir sohbet havasında geçen konuşmada Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır İstanbul’daki park, bahçe ve yeşil alanlardaki uygulamalar hakkında bilgi aldı.


Fuarı gezdikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek’i makamında ziyaret eden müdürlük yetkilileri; Daire Başkanlığı’nın faaliyetleri hakkındaki bilgileri slayt sunumu halinde detaylıca aktarıldı.


Konu hakkında açıklama yapan müdürlük yetkilileri bu tür uluslararası fuarlara katılmanın ufku arttıracağının altını çizerek Kahramanmaraş’ın büyükşehir olma sürecinde park, bahçe ve yeşil alanlardaki uygulamalarla bölge dahilindeki komşu şehirlere de emsal teşkil edecek iddialı projelere imza atma gayretinde olduklarını söylediler.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.