DEPREM SONRASI EKONOMİK ZORLUKLAR VE KÜRESEL KRİZ
Başkan Abdullah Kalın, 30 Kasım 2025 tarihi itibariyle Kahramanmaraş ve çevresindeki deprem bölgesinde "mücbir sebep hali"nin sona erdiğini belirtti. Ancak, küresel ekonomik kriz ve Türkiye'nin de bu krizlerden olumsuz etkilenmesiyle birlikte, Kahramanmaraş’ın ekonomisinin daha da zor bir döneme girdiğini ifade etti. Deprem sonrası şehrin ve bölgenin sektörel daralmalarla karşı karşıya kalmasının, ekonomik durum üzerinde derin etkiler yarattığını söyledi.
TİCARET SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI HANEFİ ÖKSÜZ'ÜN YERSİZ TARTIŞMALARA DÜŞÜRÜLMESİ
Başkan Kalın, yaklaşık bir ay önce Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve KİPAŞ Holding Kurucusu M. Hanefi Öksüz'ün ekonomi zirvesinde yaptığı değerlendirmelerin yanlış anlaşılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Öksüz'ün sözlerinin kamuoyuna taşınarak, gereksiz ve yersiz tartışmalara neden olduğunu belirten Kalın, bu tür polemiklerin şehre zarar verdiğini ifade etti.
Kalın, depremlerden sonra hiçbir sanayici, iş insanı ya da esnafın şehrini terk etmediğini vurguladı. Aksine, Kahramanmaraş’taki iş dünyasının, sanayi tesislerini tekrar ayağa kaldırarak, işsiz kalan insanları yeniden işe kazandırdığını ve istihdamı artırmak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi. Ayrıca, devletin teşvikleri ve yasal hakları doğrultusunda şehrin sanayileşmesine katkı sağlanmaya devam edildiği ifade edildi.
Başkan Abdullah Kalın, Kahramanmaraş’ta şehrin tüm kesimlerinin, özellikle de sanayiciler, esnaflar, çiftçiler ve sivil toplum kuruluşlarının, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini belirterek, şehrin ve deprem bölgesinin geleceği için çözüm odaklı bir yaklaşım sergilendiğini dile getirdi. "Bu dönemde şehrimizde yersiz tartışmaların önüne geçilmeli ve halkın dertleri dinlenerek çözüm arayışına girilmelidir" diyerek, şehirdeki siyaset ve iş dünyasının birbirini suçlamak yerine ortak çözüm üretmesi gerektiğine dikkat çekti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN HİZMET AŞKI VE EKONOMİYE YÖNELİK DESTEK PAKETLERİ
Başkan Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin ekonomisine ve özellikle depremden etkilenen bölgelerin kalkınmasına yönelik sürekli olarak çözüm üreten bir yaklaşım benimsediğini belirtti. 3 Aralık 2025 tarihinde Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamada, tekstil üreticilerini desteklemek için bazı önlem paketlerinin açıklandığını hatırlatan Kalın, bu tür desteklerin bölge ekonomisinin yeniden canlanmasına büyük katkı sağladığını vurguladı.
SİYASETİN ASIL GAYESİ: HİZMET VE SORUN ÇÖZMEK
Başkan Abdullah Kalın, siyasetin ve devletin ana gayesinin hizmet etmek ve sorun çözmek olması gerektiğine işaret etti. "Suçlamak yerine, vatandaşın taleplerini dinlemek ve çözüm üretmek gerekir" diyen Kalın, siyasilerin ayrıştırıcı değil, birleştirici olması gerektiğini söyledi. Şehirdeki tüm kesimlerin birlikte hareket etmesinin, zorlukların aşılmasında en etkili yol olduğunu vurguladı.
KMSMMMO OLARAK DESTEK VE DAYANIŞMA MESAJI
Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak, tüm sanayiciler, esnaflar, çiftçiler, işverenler, işçiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, Kahramanmaraş’ın ve deprem bölgesinin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Kalın, şehrin geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemini bir kez daha yineledi.
Başkan Kalın, "KMSMMMO olarak, devletimiz ve toplumumuzla el birliği içinde, şehrimizin kalkınması ve vatandaşlarımızın refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Herkesin birlikte hareket etmesi, Kahramanmaraş’ı daha güçlü bir geleceğe taşır" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.