“FELSEFE, EDEBİYAT VE DEĞERLER” SEMPOZYUMU KSÜ’DE

EĞİTİM

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ve Türk Felsefe Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Felsefe, Edebiyat ve Değerler” adlı sempozyum” KSÜ Cahit Zarifoğlu konferans salonunda başladı.

 Felsefe, Edebiyat, ve Değerler temalı sempozyuma, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Uğur Yıldırım, Prof. Dr. Sinan Baş, Prof. Dr. Cemal Tuncer, Türk Felsefe Derneği Başkan Yardımcısı ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, Yazar Rasim Özdenören ile sempozyum konularıyla ilgili çalışma yapan akademisyen, öğretim üyesi ve araştırmacıların yanında çok sayıda öğrenci katıldı.



Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Türk Felsefe Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, felsefenin beşiğinin insan beyni olduğunun altını çizerek dinle felsefenin süt kardeş olduğunu,  ikisinin birbirinin tamamlayıcısı olduğunu belirtti.


Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan da yaptığı konuşmada, “Felsefe bir düşünce faaliyetidir. Sorulan sorularla, insanın kendisi ve hayatın anlamı üzerinde düşünmeyi sağlar. Bu sempozyumdan beklentimiz de insanımızda düşünce aşkı oluşturmak, güzel Türkçeyi kullanmasını sağlamak ve yurttaşlarda iş ve davranış etiği oluşmasına katkıda bulunmaktadır.” dedi.


Daha sonra konuşan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da, felsefenin insanın yaratılışı ile başladığını belirterek,  felsefe ve değerin yalnızca düşünebilen insanda olacağının altını çizdi.

Sempozyum programı 2-3 Kasım 2012  tarihlerinde Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde devam edecek. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.