banner1482

Aslında bu tarihi milat olarak kabul etmemiz gerekiyor. Nedene derseniz, bu tarih, şehrimizin ulaşımı için, kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için bir dönüm noktası.

Çünkü 7 Kasım tarihinde, 12 Şubat Stadyumunda gerçekleşen AK Parti 7 olağan il kongresinde, şehrimizin misafiri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan idi. Fırsat buldukça il kongrelerine katılan Cumhurbaşkanımız, çok sevdiği Kahramanmaraşlıların misafiri idi. Allah var, bizim insanımız da misafirini en iyi şekilde ağırladı, örnek ev sahipliği gösterdi.

Biz hem MÜSİAD, hem de kervan@alpedo olarak onu karşılamaktan, dinlemekten büyük onur ve mutluluk duyduk.

*

7 Kasım sıradan bir tarih değil, olmayacak da… Başlıkta da ifade etmeye çalıştığım gibi, bu tarih bizim için, bir milyon 250 bin kişi için bir milat olarak tarihin sayfalarında yer alacaktır.

Zira o gün, sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile Göksun – Kahramanmaraş yolu hizmete açılmış, 22 tünelden oluşan mühendislik harikası, bugün itibariyle medeniyet dediğimiz Türkiye coğrafyasının en önemli bağlantı ve geçiş yolu hizmete girmişti.

Düşünün gidiş geliş 22 tünel.

Ve bu yol için harcanan bütçe, yani rakam yaklaşık 5 milyar civarında. Anadolu’nun en önemli bağlantı ve geçiş yolu olması ötesinde, şehrimizin ulaşımı, ticareti ve turizmi açısından önem arz ediyordu.

Bu bakımdan, açılışı gerçekleştiren Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Ve emeği geçenleri can-ı gönülden kutluyoruz.

*

Yine bu tarihte, 12 Şubat Stadyumunda siyaset de zirve yaptı. İnşaat  mühendisi Ömer Oruç bilal Debgici, 3 senelik AK Parti il başkanlığı görevini arkadaşı, partinin ve davanın mutfağından gelen, senelerin siyasetçisi, temiz yüz Av. Fırat Görgel’e emaneti teslim ederken, mutlaka ‘parti emin ellerde’ demiştir. Haliyle Görgel kardeşim de artık siyasetin zirvesine tırmanmış oluyordu.

Zira dün partide devir teslim işlemleri gerçekleşmiş, Ömer Oruç Bilal Debgici kardeşimiz nöbeti, yani bayrağı Fırat Görgel’e teslim etmişti.

Emekleri için sayın Debgici’ye teşekkür ederken, partinin yeni patronu Görgel’e de hayırlı olsun dileklerimi gönderiyorum.

*

Bir hususu açıkça belirtmem gerekirse, Görgel’in il başkanlığına getirilmesi her kesimden olumlu karşılandı. Çünkü toplumda partili partisiz herkesin nezdinde kabul gören bir dürüst siyasetçiydi.

Bu bakımdan, 7 güzel adamın isminin verildiği Edebiyat Yolu, yani Kahramanmaraş-Göksun yolu, yani tünellerimize ve Görgel’e hayırlı olsun diyorum.

Allah utandırmasın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol