banner1482
  

24 Aralık 2017 tarihinde yapılacak Ziraat Mühendisleri Odası seçiminin muhtemel değil, kesin sonucu şimdiden belli. Adaylar, yürütülen kampanya ve kullanılan dil mevcut Başkan Mehmet Geyik’i gösteriyor. Yarış sadece bu yeni dönemin kimle yürütüleceğine ilişkindir ki, kim olacak sorusunun cevabı da artık iyiden iyiye belli.

Mehmet Geyik, giderek artan dünya nüfusuna paralel olarak gıda ihtiyacının karşılanmasının insanlığın en önemli sorunu haline geldiğini söyledi. Geyik, şöyle konuştu: “Bu durum, gıda ve tarım sektörünü içinde yaşadığımız yüzyılın ve doğal olarak geleceğin en stratejik sektörü haline getirmektedir. Bunun yanında, istihdam, tüketim harcamaları, diğer sektörlere hammadde temini, milli gelir ve ihracattaki payı dikkate alındığında, gıda ve tarım sektörünün sosyo-ekonomik açıdan sahip olduğu önem daha iyi anlaşılacaktır. Geniş bir etki alanına sahip olması nedeniyle, tarım ve gıda politikaları, tüm ülkelerin siyasal, ekonomik ve sosyal politikalarının en önemli unsurunu oluşturmaktadır. Ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olan Kahramanmaraş’ın da büyük bir potansiyele sahip olduğu tarım ve hayvancılık sektörünü, geleceğe güçlendirerek taşımak için tek bir yol vardır. O yol da bilgi ve teknolojiyi sektöre entegre etmekten geçer. Bu durum, ziraat mühendislerine ve elbette ki mesleki çatı örgütümüz Ziraat Mühendisleri Odası'na önemli bir misyon yüklemektedir. Artık gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe, sağlıklı ve organik üretim, verimlilik, iyi uygulamalar, planlama gibi kavramlar belirleyici durumdadır. Ziraat Mühendisleri Odası'nın ülkenin geleceği adına gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne politika üretmek ve yol haritaları belirlemek gibi önemli bir sorumluluğu vardır.

MEHMET GEYİK VE PROJELERİ NELERDİR?

Ziraat Mühendisleri 24 Aralık seçimlerinde oda yönetimine yeniden talip olduklarını dile getiren Mehmet Geyik projelerini şöyle sıraladı: “Vizyoner bir yönetim anlayışıyla üyelerimiz adına daha çok fayda üreterek, mesleğimizi hak ettiği değere ve etkinliğe kavuşturmak istiyoruz. Tarımsal ve ekolojik kaynakların ekonomik ve rasyonel kullanımını sağlamak için çalışmalar yürütmek istiyoruz. Ülke ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir gıda, kaliteli tarım ve hayvancılık üretimine rehberlik etmek istiyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektörlerinde verimliliği arttıracak ve rekabet gücünü yükseltecek politikaların geliştirilmesine katkı sağlamak istiyoruz. Meslektaşlarımızın başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere, AB ve Kalkınma Ajansları aracılığı ile verilen proje destek ve teşviklerinden daha iyi yararlanmasını sağlamak istiyoruz.”

Başkan Mehmet GEYİK kimdir?
1968 Kahramanmaraş doğumlu, ilk, orta ve lise öğrenimi ardından Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik Bölümünden 1993 yılında mezun oldu. KSÜ Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalından 2009 yılında mezun olarak Ziraat yüksek Mühendisi unvanını aldı. Halen KSÜ Ziraat Fakültesinde Ziraat Yüksek mühendisi olarak görev yapan
Mehmet Geyik, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Son söz; Ziraat Mühendisleri Odası çatısında ülke tarımına hizmet etmek için heyecan duyan ve çalışma yürüten tüm Ziraat Mühendislerine teşekkür ediyor, Geyik ve yönetimine yeni döneminde şimdiden başarılar diliyorum.

Günün Sözü; Arkasından yüz köpek havlatmayan kurt, kurt sayılmaz.(Moğol Atasözü)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol