Ekonomi dünyasının saygın yayın organlarından Ekonomist’in sekizinci kez düzenlediği “Anadolu’nun en etkin 50 iş insanı” araştırması sonuçları yayımlandı, araştırma sonuçlarına göre  SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, sekizinci kez listenin birinci sırasında, Anadolu’nun en etkin iş insanı olarak açıklandı.

Sadece Gaziantep’in değil, yatırımda, istihdamda, üretimde ve sosyal yaşamda Türkiye’nin bir numarası olan SANKO ve onur onursal başkanı, baba adam Abdulkadir Konukoğlu, benim nazarımda bir kere daha övülmeyi hak etti. Marifet iltifata tabidir diyenlerin bir bildiği vardır herhalde..
*

İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki kentler baz alınarak oluşturulan listede, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu sekizinci, Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu 20’inci sırada bulunuyor.
*

İş dünyasının Anadolu’dan çıkan önderlerini sıraladığımız ‘Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı’ araştırmasının 2020 sonuçları netleşti. Her biri bulundukları kentlerde şirketleriyle ciddi istihdam sağlıyor, vergi rekoru kırıyor ve yaptıkları sosyal yatırımlarla bölge ekonomisine güç veriyor” denildi.

Haberde, “Bu yıl sekizincisini açıkladığımız bu araştırma, listede yer alan iş insanlarına ekonomik, sosyal çabaları, sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetleri ve kentlerindeki kalkınmaya verdikleri destek nedeniyle bir anlamda alkış tutuyor” ifadeleri kullanıldı.
*

Zirveyi hak edenler koruyor. Çok uzun değil, daha bir ay önce, SANKO Onursal Yönetim Kurulu Başkanı sayın Abdulkadir Konukoğlu’nu yeni yerinde kendisini ziyaret ettiğimde, sohbet ederken, ‘Beni de fazla övmüşsün be üstad’ dediğinde, kendisine, ‘Sayın Konukoğlu, kendinizle iftihar edin, çünkü marifet iltifata tabidir’ demiştim. Bunda ısrarlıyım, kararlıyım.

Ve kendisini Kahramanmaraş’a, Tatil ve turizm yöresi Başkonuş’a davet etmiştim.

Düşünün, Anadolu’ya yön veren 50 ismin yer aldığı listenin zirvesi bu yıl da değişmiyor.

Evet, iş dünyasında zirve değişmiyor, SANKO zirveyi sevdi, inmiyor, inmeyecek. İnmesin de…

*

Kardeşleri; sayın Adil Konukoğlu ile tanışmışlığımız, sohbet etmişliğimiz var. Ancak sayın Zeki Konukoğlu ile bir araya geldiğimi, tanıdığımı söyleyemem. O da bir gün olur inşallah.

Ne olursa olsun, tekstil ile uğraşan bir ailenin dördüncü kuşak temsilcisi olarak onursal başkanı olduğu SANKO’nun holdingleşmesinde önemli katkıları olan sayın Abdulkadir Konukoğlu ve ailesi,  açıkçası SANKO 116 yıldır ana işi tekstil olan grubun kurumsallaşmasında önemli rol üstlenmeyi hak ediyor.  

*

Şehirler büyüdükçe markalar büyüyor, markalar büyüdükçe ülke büyüyor. İşsizlik sorun olmuyor, büyüyen marka firmalarla birlikte devletin vergi geliri artıyor, ihracat sayesinde ülkeye döviz giriyor, şehirlerin ve markaların tanıtımı sebebiyle Türkiye zirveye oturuyor.

Ekonomi büyüdükçe insanların yaşam standardı da artıyor.

İşte bu sebepler nedeniyle SANKO zirveden inmiyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol