Kendimden bilirim, kadınlarımız, çok mimardan daha mimar, çok inşaat mühendisinden mühendis, çok ekonomistten daha ekonomist ve çok yöneticiden daha kral yönetici.

Düne kadar evden dışarı çıkarılmayan, sosyal yaşamı bırakın, iş dünyasına girmekten mahrum bırakılan, siyaset zaten uzaktı, seçimlerde bile neredeyse oy kullandırılmayan kadınlar, artık günümüzde zafer şarkılarının bestekârı gibi.

Bu yazı, bu özeleştiri, en çok da Özgür Haber Gazetesinde çıkan manşet haber üzerine sütunlara taşındı. Kabul ve itiraf ediyorum, epey zaman önce, durduk yerde, gereksizdi, Ecz. Nursel Reyhanlıoğlu için bir yazı yazıldı.

Yazdık ne oldu?

Yel kayadan ne götürdü?

*

Türkiye,  onun bir parçası Kahramanmaraş bir seçim yaşadı yakın geçmişte.

Ve AK Parti, yine liderdi, yine rakiplerine nal toplattı, yine tahminleri yanılttı, yine başarının mimarı oldu. Tabi bunda kadınların payı büyüktü. Özellikle Nursel Reyhanlıoğlu’nun hakkını inkâr etmemek gerek.

Şimdi diyecekler ki, “Bak, bak…  Dün ne yazdı, bugün günah çıkartıyor!” Alakası yok. İsterseniz bunu bir özür yazısı olarak da kabul edersiniz, fark etmez.

Maraş’ta siyaseti kadınlar sevdiyse, siyasete girmek için can attıysa, AK Partinin başarılı olmasında kadınların, özellikle sayın Reyhanlıoğlu’nun etkisi, payı büyüktür, bunu da böyle bilin!

*

Kadınlara gereken ve hak ettiği önemi, değeri veren Reyhanlıoğlu, onları siyasetin temel taşı haline getirdiği gibi, kadınlara da bir kariyer sağladı,  itibar getirdi. Siyasete kalite geldiyse, siyaset, özellikle AK Parti bir ivme kazandıysa, bunu kadınlara borçludur.

Milletvekili adayı olur mu, olmaz mı bilemem. 

O kendi tercihi, tasarrufu. Her vatandaş gibi, onun da milletvekili aday adayı olma hakkı var.

Demokratik hakkını kullanırsa, Ankara onay verirse, neden olmasın!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol