banner1451
banner1461

Özel işlerim, ziyaretlerim ve firmam ile işlerin takibi için uzun süredir şehir dışında olsam da, memleketimden, sorunlarından, şahsiyetlerinden ve olup bitenlerden kayıtsız kalamazdım, kalmak gibi bir lüksümün de olduğunu sanmıyorum zaten.

Neticede bu şehir için varız, bu şehrin insanları için bir şeyler yapmaya, üretmeye, satmaya, bunun ötesinde şehrimizi tanıtmaya çalışırken, bir haber okudum, içinde yer alamayışımıza üzüldüm.

Akdeniz ve Güneydoğu’da en zengin mutfağın Kahramanmaraş olduğunu cümle alem bilir.

Bilir ama bölgedeki komşularımız, dostlarımız bilerek mi bizi aralarına almazlar, mutfak kültürümüzün farkında mı değiller, yöresel lezzet anlamında damak zevkimizin tüm ülkede bir numara olduğunu mu unuttular bilmiyorum, Gaziantep'in alışveriş merkezi Sanko Park, 21 ilden 27 firmanın ürünlerinin tüketiciye ulaştırıldığı ‘Yöresel ürün günleri’nin 14’üncüsüne ev sahipliği yapmış, ama içinde Kahramanmaraş yok.

*

Yöresel ürün demek, damak zevki demek, zengin mutfak kültürü demek Kahramanmaraş demek iken, Gaziantep'te ilk olarak 2017 yılında Sanko Park AVM'de düzenlenen ‘Yöresel ürün günleri’ tüketicilerin yoğun ilgisini görmesine tabi ki sevinsem de, o şehirler arasında Kahramanmaraş’ın yer almamasına, ürünlerinin gösterilmemesine o kadar da üzüldüğümü ifade etmek isterim.

Farklı bölge deniliyor. Şunun şurasında komşuyuz, farklı bölge derken, Kahramanmaraş’ı yok mu saydınız desem, Gaziantepli işadamı arkadaşlarımız, dostlarımız alınganlık göstermesinler de, doğrusunu söylemek gerekirse, bu tanıtım günlerinde bulunmamak bizim için çok üzücü geldi bana.

*

Bakın ve dikkat edin; ‘Yöresel Ürün Günleri’nde; Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Amasya, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, İzmit, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas ve Trabzon’dan 27 katılımcı firma Türkiye’nin yöresel lezzetlerini Gazianteplilerle buluşmuşlar ama şehrimizi unutmuşlar, belki de yok saymışlar.

Nasıl olduysa…

Biberimizi, tarhanamızı, dondurmamızı, peynirimizi, hülasa zengin mutfağımızı ve yöresel ürünlerimizi görmezden gelip, bölgenin en zengin ve çeşit bakımından en bol mutfak kültürü ve yöresel ürünlerini tanıtmak konusunda demek ki üzerimize düşeni tam anlamıyla yerine getirememişiz.

Bu ayıp kimin ise, o sahiplensin!

*

Hadi hepsinden vaz geçtik diyelim.

Yaylalarımız var bizim. Meşhur. Doğa harikası, mavi ile yeşilin buluştuğu Yavşan ve Başkonuş Yaylalarımız. Türkoğlu ilçemizde Su Parkı’mız var. İnanç turizminin gözbebeği Eshab-ı Kehf’imiz var, sağlık turizminin merkezi sayılan kaplıcalarımız var, üstelik de buralara en çok Gaziantepli dostlarımız gelir, ziyaret eder, dertlerine şifa ararken, yöresel lezzetler konusunda bizi nasıl unuturlar, anlam vermek gerçekten zor!

Acaba diyorum, bu tanıtım eksikliğinde kimin rolü var!

Siyasilerimiz, bürokrasimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, (sırf günü kurtarmak, varım demek ve aşure ikram etmekle olmuyor bu işler!)  basınımız bu konuda hassasiyet göstermeli, her yönüyle tanıtım noktasında Kahramanmaraş hak ettiği yere gelmeli ve değeri bilinmelidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol