Hafta başında, “Madalyalı şehre madalyalı Şeref Eroğlu yakışır!” başlıklı yazımın büyük yankı uyandırdığını, tusunami etkisi yarattığını, yürekleri hoplatıp ‘ne oluyor!’ sorularının zirveye tırmandığının farkındayım.

Arayan, yorum yazan dostlarımız oldu. Çokça arayan! Ne olur, ne olmaz diye yorum yazanın az olması ötesinde, yazının çok okunması, bir gerçeği ortaya koydu ki, Şeref Eroğlu gibi bir şampiyon bu şehre yakışacak.

Spor camiasına da…

Diyeceksiniz ki; “Şeref Eroğlu bu şehre ne verdi?”

Ha, madem öyle, işte böyle diyerek meselenin derinine iniyorum. Çok da derine dalmasam iyi olur, çünkü yüzme bilmem. Ama derin yazı konusunda tevazuya gerek yok, kimse elime su dökemez!

Ne kadarsa, o kadar!

*

Bir kere Şeref Eroğlu…

Avrupa ve dünya şampiyonlukları ile bayrağımızı göndere çektirdi.

Minderleri dar etti rakiplerine, birincilik kürsüsüne çıktı, ‘Kahramanmaraş’ adını duyurdu.

Yedi düvele istiklal marşımızı dinletti.

(Atina – 2004) Olimpiyat ikinciliği ile adını dünya güreş tarihine altın harflerle yazdırdı. Ki o canlı yayını, bizzat Dereköy’deki evlerinde, anne ve babası ile birlikte izleyip, yenilince kahrolan biriydim, o şampiyonanın, o güreşin canlı şahidi idim.

Annesinin, babasının sanki Şeref Eroğlu değil de yıkılanın kendileri olduğuna bizzat şahitlik edendim.

Adına, Dereköy güreş sahasında, Dulkadiroğlu Belediyesinin tertip ettiği güreşlere verdiği heyecanı, sadece adına değil, güreş camiasına, ata sporumuza verdiği katkıyı nereye koyacaksınız!

Şehre her gelişinde, Necip Fazıl kültür Merkezi önünde (rahmetli Osman Sayın dostumu sevgiyle yâd ediyorum) davul-zurnalarla, çiçeklerle karşılandığını, karşıladığınızı ne çabuk unuttunuz?

Diyor musunuz hala, ne yaptı Şeref Eroğlu diye.

*

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne getirildiğinde, sadece güreşe değil, sporun her branşına ivme kazandıracağını..

Lisanslı sporcu sayısını artıracağını…

Amatör kümede takımı olduğu halde, stadı bile bulunmayan Nurhak ilçemize bir stadyum kazandıracağını…

Bürokrasi ve siyasi cenah ile gerçekleştireceği istişarelerle tesis noksanlığı bulunan metropol ilçeler dahil tüm ilçeleri tesisle donatacağını…

Kurumdaki huzurla birlikte, çalışma barışını temin edeceğini…

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü kurumsal bir kimliğe büründüreceğini…

Mesai arkadaşları ile bir ağabey, bir arkadaş gibi çalışarak, gençlere sporu sevdirmek adına özveriyle, hem de gece-gündüz çalışacağını…

Kahramanmaraşspor’u ele güne rezil etmeden, takımımıza sahip çıkıp, arka çıkıp, layık olduğu yere taşınması konusunda gayret içinde olacağını…

Yapabileceğinden, başarabileceğinden eminseniz, yüreğinizle ona destek verin!

*

Ne mi yaptı bu şehir için, geçmişten, içinde Atatürk olan bir hadiseden bir örnek vereyim.

Malatya’da, bir kompozisyon dersinde öğretmen öğrencilere kompozisyon konusu verir. Konu şu; Atatürk neler yaptı?

Her bir öğrenci savaşlardan, kazandırdığı topraklardan, devrimlerinden, kurduğu Cumhuriyet’ten söz eder uzun uzun, sayfalar dolusu.

Öğretmen sadece bir öğrencinin tek sayfalık, kompozisyonuna on üzerinden on not verir.

Öğrencinin cevabı kısa ama anlamlıdır; “Neler yapmadı ki…”

Yetti mi, anlaştık mı?

*

NOT: Yakında Güreş Federasyon Başkanlığı seçimleri olacak. (Olimpiyatlardan sonra 3 ay içinde) Bir önceki seçimlere katılmıştım Ankara’da. Aday olduğunda, siz hemşehrilerimiz de destek verdiğinde, bu kez bu onurlu koltuğa oturacağına, güreş sporuna adını altın harflerle yazdıracağına eminim. Yetir ki yanında olalım!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol