Aşağıdaki yazı bana ait değil. Anladığım kadarı ile bir meslektaşımın yazısı. İsmini vermemiş ama bizden biri olduğu belli… Önemli buldum, kayda değer buldum, belki yaraya merhem olur umuduyla sizlerle paylaşmak istedim. Aşağıdaki iddialar, sorular öyle yenilir-yutulur cinsten değildi çünkü. Başlığına bile dokunmadım.

Ben elçiyim, ben aracıyım bu konuda. Bilesiniz.

İşte o yazı…

*

Gün geçmiyor ki havaalanımız ile ilgili basında olumsuz haber veya iddia okumayalım. Artık bu duruma şehir olarak alıştık maalesef. Halbuki havaalanı bir şehrin dışarı açılan kapısıdır. Bir şehrin tanıtımı kapılarından başlar buralarda sıkıntı varsa, bir şeyler yanlış gidiyorsa şehrin ileri gelenleri ne yapsa eksik kalır. Siyasetçilerimizin ve iş dünyamızın yoğun emek ve gayretleri ile son dönemde havaalanımız fiziken gelişmeye başladı, daimi hudut kapısı ilan edildi ama maalesef olumsuz uygulamalarla ilgili haberler şehrimize ve havaalanımıza itibar kaybettiriyor. Tabi olumsuz haber yapmayın dediğinizi duyar gibiyim. Ama basın mensubunun görevi duyduğu, gördüğü olayı vatandaşa ulaştırmaktır. Yapılan iyi şeyi de, kötü olayı da tarafsız bir şekilde aktarmaktır.

*

Son günlerde havaalanı ile ilgili yeni ciddi iddialar dolaşıyor. Umarız iddiadan öte bir şey çıkmaz ama bize kadar geldiğine göre mızrak çuvala sığmıyor herhalde, muhataplarına soralım dedik.

İddialara göre havaalanı personel taşıma ihalesine fesat karıştırılmış. Birim şeflerinden aklı evvel birisi, ihale ile ilgili bilgileri bir şirketle paylaşmış.

İkinci iddia da havaalanına iş yapan bir şirketin ödemelerinin herhangi bir engel olmamasına rağmen kasıtlı olarak geciktirildiği, geç ödendiği hatta şirket yetkilisinin uyarması üzerine, ilgili birim sorumlusu "keyfi olarak ödemiyorum ulan ne yapabileceksin" diye ileri geri konuşarak yetkiliye galiz tabirlerde bulunmuş.

*

İş dünyasının kılı kırk yararak işlerini yürütmeye çalıştığı bir dönemde bu ne aymazlıktır. Devlet adına iş yapanların devletçilik oynaması da ne demek böyle.

Kamuoyu adına yetkililere buradan sesleniyoruz;

1) Nedir bu olayın aslı astarı, konu ile ilgili size intikal eden belge var mı?

2) Kim bu personeller, şef ve sorumlu ile ilgili bir işlem yapıldı mı?

3) Konu ile ilgili bir işlem, araştırma yapıldı mı?

Tabi biz basın olarak üzerimize düşeni yaptık, iddiaları yorumsuz bir şekilde vatandaşlarımız adına ilgililere sorduk bakalım ilgililer ne diyecekler...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol