Adana 5 Ocak Gazetesi’nin 18’inci kuruluş yıldönümü gecesinde, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na, “Yılın İşadamı” ödülü verildi.

Yılın en’lerini seçmek gelenek haline geldi. Bir zamanlar Kahramanmaraş’ta, bu geleneği sürdürenler arasında değerli meslektaşım sayın Neşe Yıldızhan da vardı. Çok da başarılıydı, sonra yoruldu mu, ya da bu tür etkinliklerin önemini kaybettiğine mi inandı bilinmez, vazgeçti.

Ama sayın meslektaşım değerinden bir şey kaybetmediği gibi, her yıl üzerine artılar ekledi. O, bu mesleğin pırlantası çünkü…

*

Geçmişte bunu bazı sivil toplum kuruluşları tertip ediyordu. Onlar da içeride olunca, şehrimizde bu tür etkinlikler, başarı ödüllendirmeleri unutuldu, gitti…

Sivil toplum kuruluşları içerisinde, başarılı gördüklerimiz, kamuoyunda da karşılığı olan kimseler yok mu, tabi ki var.

Örneğin Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, son aylarda yıldızı parlayan Müsiad Başkanı Atıf Şirikçi, KASİAD Başkanı beyefendi kişilik Ali Arpasatan ve esnafın babası Ahmet Kuybu

Ben 4’ünü de yılın başarılı sivil toplum kuruluş lideri seçtim.

*

Yılın gazetecisine gelince… İşte zorlanacağım en şık bu. Zurnanın zırt dediği yer yani. Sözün bittiği yer desem daha doğru olacak.

Kalkıp bir isim versem, abooooo, herkes başıma çullanacak, ‘Nereden çıkartıyorsun, o kim ki, yılın gazetecisi falan olsaydı daha isabetli olurdu!’ diyenlerin çok olacağını bildiğim için isim vermesem de, küçük bir ipucu ile onun bu ödüle layık olabilecek kişi olduğunu ima edersem bana kızmayın!

Bırakın zenginlerin gazetelerini. Bırakın meslekle alakası olmayanları, bırakın bir köşe yazısından okurlarını mahrum bıraktığı gibi, haber bile yapmaktan aciz kimseleri, bırakın eline aldığı fotoğraf makinası ile fotoğraf dahi çekmeyi bilmeyen cahilleri, bir isim var ki, derinden giden, çok fazla ön planda olmasa da, hanımefendiliği ile herkesin takdir ettiği birisi, oğlu ile bu işi pek güzel götürüyor. Senelerini verdiği mesleği sessiz sedasız, kendi halinde götürüyor ki, insanlığı, kişiliği gazeteciliğinin de üstünde. İşte yılın gazetecisi O… Kim mi, siz bulun!

*

Siyaset… En çetrefilli, en acımasız, en vefasız, en çok herkesin yapmak isteyip de çoğu zaman yüzüne gözüne bulaştırdığı, ya da siyaseti kişisel çıkarları doğrultusunda yapıp, insanların nefretini kazanan, bir partinin en etkin ismi olsa da, gayri ahlaki yaşam tarzını kendine meslek edinmesiyle bilinenlerin bol olduğu ülkemizde kimi yılın siyasetçisi yapacaksın.

Benim adayım, ki eminim herkesin de gönlünden geçen isimdir, Fırat Görgel. Televizyonda en çok izlenen ‘Ertuğrul’un Kahramanmaraş versiyonu. Adamın hası…

*

Peki, yılın siyasetçisi iyi güzel de yılın lideri kim?

Tartışmasız, kuşkusuz Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak derim. Yerel ve ulusala siyasetin, aklı, feraseti ve vicdanı olan sayın Kaynak, her haliyle, her şeyiyle, ülkemize ve şehrimize kattığı siyasal destekle ‘yılın lideri’ olmayı h ak etmiştir.

*

Devam edecek…     

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol