Bu yıl, 2020’nin en başarılı yerel yöneticisi, beyefendi insan, plan ve proje adamı, özkaynak üretmede üzerine başkan tanımadığım sayın Hanefi Mahçiçek’i ‘Yılın Belediye Başkanı’ ilan ettim.

Daha fazlasını hak ediyordu aslında. Kaprisi yok, çalım-çehresi yok, diklenmesi, büyüklenmesi, kibri yok.

Büyükle büyük, küçükle küçük. Gönül adamı, gönüllere dokunan isim.

Devam edeyim izninizle…

*

Vitrin ve vizyon sahibi, proje adamı sayın Hanefi Mahçiçek’in haberlerini siteye girerken, hakkında köşe yazıları yazarken, yorulmam, lakin büyük keyif alırım. Çünkü inanarak yazarım. Doğrusunu söylemek gerekirse göğsüm kabarır desem abartı saymayın!

Bu şehirde herkes bilir ki, teknik ve sosyal belediyeciliğin mimarı Onikişubat İlçe Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek’tir. 1999 mahalli seçimlerinde, 31 Mart’ta Kahramanmaraş belediye başkanı seçildiğinde, Botaş’tan gelip koltuğa oturduğunda, kafasında oluşturduğu projeleri kimse bilmiyordu.

Mağralı’dan çıkmış, Ankara’da yüzünün akı ile bürokraside şehrimizin gururu olmuş Başkan Hanefi Mahçiçek, bu şehre cazibe ile gelen suyu vatandaşa içiren başkan olarak tarihe geçmiştir.

Bir anlamda, bu şehirde 3 dönem belediye başkanlığı yapan merhum Dr. Sait Emirmahmutoğlu’nun vasiyetini yerine getirmişti. O vasiyetin de canlı şahidi olmaktan onur duymuşumdur.

Öyle ki, seneler önce, Dönemin Başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan Onikişubat Parkı önünde vatandaşlara seslenirken, bir hakkı teslim etmiş, cazibe ile gelen suyun mimarının Mahçiçek olduğunu söylemişti.

*

Vitrin ve vizyon sahibi, her icraatıyla, her projesiyle farkındalık yaratan, 21 senedir tanıdığım, kaynak yaratmada üstüne başkan tanımadığım sayın Mahçiçek, şehre, büyükşehrin ardından başkanı olduğu Onikuşbat ilçesine değer katmıştır. Kafasındaki model ve modern Onikşubat ilçe projesini eserleriyle, hizmetleriyle, projeleri ile hayata geçirirken, bir köylünün “Mahçiçek’ten şikayetçiyim, köylerimizde davarları güdecek, yayacak yeşil alan kalmadı, her tarafı parke ile döşetti!” demesi bile onun hizmet adamı olduğunun işaret fişeğiydi adeta.

Her mahalleye kültür evi, spor alanı, yüzme havuzları yaparak insanların yaşam alanlarını zenginleştiren ve farkındalık yaratan projeleriyle her zaman bir adım önde olmuştur.

*

Tabi meyveli ağacı taşlayan çok olur. Çalışırsanız, üretirseniz, teknik belediyecilik yanında sosyal belediyecilikte de çığır açarsanız, birilerine batar bu. Rahatsız olurlar. Tekerinize taş koymaya çalışır, yolunuza mayın döşerler! “Kıskanma ne olur, çalış senin de olur…” desen, yeteneksizliğini, çapsızlığını, düşük profilini, belirtisi bile olmayan karekökünü bildiğinden sadece laf atmakta, çamur atmakta mahir olduğunu bilenler, uzanamadığı ciğere mundar dedirtmekten öteye geçemiyorlar.

Ya kendileri vuruyor bir yerden, ya da tetikçilerine ihale ediyorlar.

*

Çamur atmak kolay. İzi kalır mı derseniz, atanın kalitesine bağlı derim. Ama yel kayadan ne götürdü bu güne kadar. Her yıl periyodik olarak Sayıştay Denetçilerince belediyeler denetlenir. Ama sayın Mahçiçek’in hayallerine, hızına, tozuna bile yetişemeyenler, ya da beklediklerini elde edemeyenler, onu arkadan hançerlemeye kadar götürüyorlar işi.

Neler yaptığını, ortaya hangi eserler koyduğunu bilmeyen yok. Ankara bile farkında olayın, yapılanların.

*

2023’de hayata geçecek olan EXPO bile bir kültür, bir sosyal yaşam alanı olacak. Türkiye’de Antalya’dan sonra sadece bizde olacak. Düşünün 100’e yakın ülke gelecek, bu insanlar burada kalacak, burada katma değer yaratacaklar.

Bu tarihi ve eşi benzeri bulunmaz proje bile şehrin kaderini, çehresini değiştirecek iken, ORC araştırma şirketinin yerel yönetimlerde performans araştırmasında, şehrimizde ilklerin öncüsü olma onur ve gururunu taşıyan Başkan Mahçiçek’in Akdeniz Bölgesinde 6’ıncı sırada olması herhalde tesadüf olmasa gerek.

*

Başarı hikâyesi kolay yazılmıyor ve herkese nasip olmuyor maalesef!

Ve sonunda yılın belediye başkanı olmayı ziyadesiyle hak ediyorsa, boşuna değildir.

Çünkü hiçbir başarı boşuna değil.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol