Hadi, gözünüz aydın. Nur topu gibi yeni partileriniz oluyor. Bu da yeni il ve ilçe başkanları demek ki, yakında cümbüş var. Eh, erken seçimin de havası, rengi, dokusu ve kokusu kendini göstermişken, siyaset ilkbaharla birlikte çiçek açacak, ortalık şenlenecek, siyasete renk gelecek.

Yani tam bir roman havası.

Geçen yıl demokrasiden yana kurak ve nasipsiz geçti denilse de, maşallah ve inşallah yeni siyasi parti sayısından yana hayli bereketli geçti diyebiliriz.

Mantar gibi, pıtırak gibi çoğaldılar.

Eh, bize de yeni isimler, yeni yüzler, yeni malzemeler lazım. Şenlik olsun biraz! Aha bayram da geliyor, ne kaldı ki şunun şurasında!

*

Ali Babacan’ın DEVA’sını bir kenara ayırıyorum. Lideri belli, güzergâhı belli, tabanı belli… Teşkilatlanma çalışmaları devam ederken, bakıyorum halkın ilgisi fazla. Gizli gizli göz kırpmalar, yeşil ışık yakmalar görünüyor. Kurucu il Başkanı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu direksiyona geçti geçeli parti vitesin sayısını artırdı. İlçe başkanlarının maşallahı var, eğitimli, ufukları geniş, vitrin ve vizyon sahibi gençler.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun GELECEK PARTİSİ’ne de bir yer buluyorum. Onun da sempatizanı, kulvarı belli… Kahramanmaraş’ta teşkilatlanmayı hızla sürdürüyorlar. Çokça konuşulan bir parti. İyi gidiyorlar. Allah var İl Başkanı Muharrem Çevik ve teşkilatı arı gibi çalışıyorlar. İlçe başkanları da o kadar aktif açıkçası.

*

Derken, akşam oldu erken, CHP’den ayrılan 3 milletvekili, aylardır yola çıktı çıkacak denilen Muharrem İnce’nin MEMLEKET PARTİSİ’nin kucağında buldular kendilerini. Sanki iktidara gelecekler. Oysa projeler ve finansörleri de belli…

Geçenlerde de şehrimize gelen, bir otelde etrafındaki beş-on kişiye konuşan Şişli eski belediye başkanı, eski SHP’li ve CHP’li Mustafa Sarıgül’ün TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ de yakında arz-ı endam edecek. 

Maşallah hepsi de iddialı, hepsi de iktidar hesabında, kitabında. Proje olduklarını, finansörlerinin kim olduklarını herkes biliyor da, kimse gıkını çıkartamıyor.

*

Genel başkanlığını eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu’nun yaptığı DOĞRU PARTİ…

Emekli polislerin kurduğu VATAN ve HÜRRİYET PARTİ’si…

Emeklilikte Yaşa Takılanların kurduğu UMUT PARTİ’si…

Geçen senenin modası İYİ Partiden hareketle, tek cümleden ibaret parti adları koymaktı hepsinin derdi, davası. Akıllarda kalsın, kolay söylensin diye…

Ha, bunlara bir yenisi daha eklendi, adı da GÜZEL PARTİ… Genel Başkanı da eski sendikacı, Hüseyin Akbulut.  35 arkadaşı ile çıkmış yola. Aman Allah’ım yakında ÇİRKİN PARTİSİ de kurulursa (ki hiçbir kadın ne teşkilatlarına girer, ne üye olurlar. Çünkü çirkin kadın yoktur!) şaşırmam. Rabbim, aklıma mukayyet ol, yalvarıyorum sana!

Fakat itiraf edeyim, Roman’ların kurduğu GÜZEL PARTİSİ dikkat ve ilgi çekiyor kamuoyunda. Ezilen, horlanan Roman’ların haklarını koruyacaklarmış. Amblemi de zeytin dalı, barışı ve ezilenleri simgeliyormuş.

Bakalım, bu kurulan partilerin Kahramanmaraş’ta il ve ilçe başkanları kim, kimler olacak! Zaten ‘başkan’ enflasyonu yaşanıyordu, herhalde bu gidişle devalüasyona koşar adım gideriz artık! Sallasan başkana değiyor zira!

*

Söylemesi ayıp, bana da birkaç yerden teklif geldi, fakat pazarlıkta anlaşamadık!!! Eh, her şeyin, herkesin bir bedeli var!!!

Canı çeken, hevesli olan, isminin başına ‘başkan’ denilmesinden hoşlanan, peşinden birkaç kişinin gelmesinden mutlu olan gösteriş budalası var mı aday?

Varsa sipariş alınır!!!

Özetle, tam da siyasette Roman havası dediysem, boşuna mı yani?

Hadi, koyun bir şarkı da neşemiz, keyfimiz yerine gelsin!

Ooh, oh…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol