Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ZİRVE TEKSTİLİ SEL BASTI, KASKİ TOPU DSİ’YE ATTI
 Haber ile ilgili olarak bir açıklama yapan Zirve Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan, “Maalesef fabrikamızı dün gece su basmıştır. Bu durum ilk defa yaşanmamaktadır. Her şey fabrika önünde yer alan (Av.Mehmet Ali KISAKÜREK Bulvarı) yolun yükseltilmesi, duble yol olarak yapılmasıyla başladı. Ayrıca yolun ikiye bölünmesinden sonra herhangi bir kavşak yapılmadığından devamlı araçlar ters yöne girmekte, bu durum çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasına ve can kaybına neden olmaktadır. Her kazadan sonra trafik polisleri fabrikamızın kamera kayıtlarını istemektedir. Yolun yükseltilmesi sonucunda fabrikamız yola göre daha alçak bir seviyede kaldığından bütün yağmur suları sel olup fabrikamızın içine dolmakta, enerji hatlarına zarar vermekte, yüksek gerilime sahip işletmemizde çalışan personellerimizi tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle duran üretim sonucunda ise şirketimize ekonomik kayıplar yaratmaktadır. Bu durumu yolun yapılma çalışmaları başladığından beri Büyükşehir Belediyemize bağlı Kaski Genel Müdürlüğüne defalarca yazılı ve sözlü olarak bildirmemize rağmen, yapılan işlemler sadece fabrikamız su baskınına uğradığında müdahale edilmesinden ibaret olmuştur. Dün yaşanan olaya rağmen halen bir önlem alınmamış durumdadır ve bu olay bir ilk değil, şimdiye kadar fabrikamız çok sayıda su baskınıyla karşılaştı. Yapılan yolun altyapısı yetersiz olduğundan her su baskınından sonra bir önlemler alındığı söylenmekte fakat alınan önlemlerin o anı kurtarmaktan ibaret olduğu diğer su baskınında ortaya çıkmaktadır. Sanayici ve yatırımcı bir şirket olarak istihdamı arttırma yolunda biz ülkemiz için elimizden geleni yaparken maalesef yerel yönetimlerden gerekli desteği alamıyoruz. Bu konudaki şikayetlerimizi en üst seviyedeki mercilere taşıyacağımızı ve oluşan zararlarımızın tazmini için hukiki yollara başvuracağımızı belirtmek isterim.

 

Su baskını olayında tek tesellimiz gerek elektrikten gerekse baskından dolayı can zayiatının olmamasıdır.  Kamuoyunun bilgilendirilmesi hususundaki hassasiyetinize şimdiden teşekkür eder, en iyi iş dileklerimi sunarım” dedi.

KASKİ’DEN GELEN CEVABİ YAZI, BİZ DEĞİL, DSİ SORUMLU

Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlü3ğü sözlü ve yazılı uyarılara, taleplere karşılık olarak verdiği cevapta, “su baskınlarının DSİ’ye ait kapalı sistem yağmur suyu kanallarından kaynaklandığı” sebep gösterilmiş ve herhangi bir müdahale olmamıştır.

Üretimin durması, makinaların ve işletmenin zarar görmesi karşısında bir açıklama gönderen aynı zamanda da KASİAD Başkanı olan Ali Arpasatan, “Son 3 senedir yaşadığımız altyapı eksikliğinden kaynaklı su basması olayını ilk kez olmuş gibi gösterip, sorumluluğu başka bir kuruma yıkmaya çalışmak, olsa olsa kasaba kültürünün bir göstergesidir. Üretimimizi durduran, çalışanlarımızı tehlikeye atan bu sorunun bir an önce giderilmesini umuyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol