banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

YOL VE NAMUS MESELESİ… MESELE ÇAĞLAYANCERİT
  

Başkan Kızılseki, senelerdir sürüncemede kalan, ancak bir ümit ışığı beliren mesele için şu cevabı verdi; “Biliyorsunuz bundan iki buçuk yıl önce Çağlayancerit’in Pazarcık üzerinden Kahramanmaraş’a bağlayan yol hattımızın 30,5 km’lik kısmını Karayolları Genel Müdürlüğümüz iade etti. Şuan ilk 15 km tamamlamak üzereler. İkinci 15 km’lik alanda da kamulaştırma problemlerimiz var. İnşallah bunları da aşıp vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Tabi buradaki karayolu inşaatımız devam ederken bizde bir yandan boş durmuyoruz asıl Çağlayancerit’i Kahramanmaraş’a yakınlaştıracak yol üzerinde duruyoruz. Onun içinde çok ciddi derecede sizlerde takip ediyorsunuz mücadele ediyoruz. Bizzat değerli milletvekillerimiz partimizin kademesindeki değerli büyüklerimiz Çağlayancerit’i Dulkadiroğlu’ndan Kahramanmaraş’a bağlayacak şerit için çok uğraştılar ve şuanda Kahramanmaraş gündemine taşıdık bu yolu. Neden bu yol çok önemli sadece Çağlayancerit’i ilgilendirmiyor aslına bakarsanız. Bu yolun güzergahında yaklaşık 15 tane köyümüzün de Kahramanmaraş’a ulaşımını kolaylaştıracak bir ağ bu. Bu yol şu açıdan çok önemli malumunuz biliyorsunuz Kahramanmaraş’ta tekstil sanayi her geçen gün daha da ilerliyor. Yeni fabrikalar ilave tesisleri Kahramanmaraş merkezde bu anlamda çok ciddi bir istihdam açığı ortaya çıkarken Çağlayancerit’imizde de köylerimizde de ortaya çıkıyor. Bu bölgede müthiş bir insan gücü var. Sanayi sektörünün bu insan gücünden istifade etmesi gerekiyor. Nasıl istifade edecek? Ya oradaki yatırımcılar gelip burada yatırım yapacaklar, fabrika kurup inşaları değerlendirecekler. Ya da ilçedeki insanlar Kahramanmaraş’a gidip orada çalışarak hayatlarını tolere etmeye çalışacaklar. Fakat buradaki insanların bir çalışma için Kahramanmaraş’a göç etmelerini şehirdeki yükü arttırmalarını istemiyorum.

BURADA DOĞDUKLARI YERDE DOYMALARINI İSTİYORUM.

Bunun içinde şu anda sanayi dünyası, iş dünyası ve siyaset dünyası da bu konuda hemfikir olduk. Çağlayancerit’i Kahramanmaraş’a Dulkadiroğlu üzerinden bağlayacak yolla ilgili çalışmalarımızı Karayolları Genel Müdürlüğümüz tamamladı. Projeyi Karayolları Genel Müdürlüğü onaylamış. Şu anda yatırıma hazır. Yaklaşık maliyeleri hesaplanıyor. 2019 yatırım programında, umutluyuz. Mevcut Pazarcık üzerindeki karayolumuzu projemizi tamamlattırıp, yatırım projemize alan Cahit Turan halen yeni Ulaştırma Bakanımız oldu. Onunla da irtibat halindeyiz. 2019 yatırım programında bu yolu yatırım programına aldırıp inşaatına kısa sürede başlayacağız. Hem Çağlayancerit’in hem de bölgemizin kaderinin bu yolla değişeceğine inanıyoruz. Sadece istihdam problemleri anlamında değil, bu bölgenin yol yapıldıktan sonra belli yerlerinde imar çalışmaları yaparak Kahramanmaraş’taki sıcaktan bunalan insanlarımızın da bu bölgeye doğru bahçe evler yazlık evler yaparak buranın daha da çok gelişeceği kanaatindeyiz. Projemiz hazır. Bir tadilatta yapıldı. Dulkadiroğlu’yla Ayvalık Barajı’ndaki yaklaşık 18 km’lik kısmı Büyükşehir Belediyemize devredildi.

GEREKLİ RESMİ PROSEDÜR TAMAMLANDI.

Ayvalı’dan Havalimanı Kavşağına doğru yeni bir güzergahta belirlenerek Karayolları Genel Müdürlüğümüze teslim edildi. Sadece o şerit üzerinde Büyükşehrimiz imar tadilatı yapacak. Yaptıktan sonra hep birlikte sizlerin de desteğiyle bu konuda sizlere de çok teşekkür ediyorum, çünkü sizler de bu yolları çok fazla dillendiriyorsunuz, önemli olduğunu her kulvarda her kesimde anlatıyorsunuz. Hep birlikte omuz omuza vererek, Çağlayancerit’in bu problemini önümüzdeki yatırım projesini alarak çözeceğiz”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol