Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

 “YERYÜZÜNE SEVGİ VE HOŞGÖRÜYÜ HÂKİM KILALIM”
 Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç Berat kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İl Müftüsü Sürgeç mesajında Hz. Peygamberin bu gecede her zamankinden  daha çok ibadet ve taatte bulunduğunu belirtti, berat gecesine erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç mesajında; “Her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk, bağışlama ve bağışlanma bulunan, Yüce Allah’ın affına, merhametine, yardım ve bereketine vesile olan berat gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.

-Yüce Allah bu gecede ilahi rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifa kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir...

-Konu ile alakalı olarak Hz. Ali  Hz. Peygamber’in şöyle buyurduğunu bizlere rivayet etmektedir: “Şaban ayının 15'i geldiğinde gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruçlu olun. Allah güneşin batmasıyla dünya semasına tecelli eder ve şöyle der: Yok mu bağışlanma dileyen, onu bağışlayayım. Yok mu rızık isteyen ona rızık vereyim. Yok mu hasta olan ona şifa vereyim. yok mu?..yok mu?.. bu durum sabaha kadar devam eder” (İbn Mace, İkame, 191/1388)

-Bu gece yapılan ibadetin fazileti çok büyüktür. Bu bakımdan Hz. Peygamber bu gece her zamankinden  daha çok ibadet ve taatte bulunmuşlar ve Hz. Aişe’ye hitaben şöyle beyan etmişlerdir: “Ey Aişe bu gece hangi gecedir buyurduğunda” Aişe validemiz dedi ki Allah ve Rasülü daha iyi bilir. “Bu gece Şabanın 15.gecesidir ki, bu gece dünyada yapılan ameller ve kulların işleri Allah’a arz olunur. Bu gece Allah Tealanın cehennemden azat ettiği kullarının sayısı, Beni Kelp kabilesinin koyunları sayısıncadır. Sen şimdi bu geceyi ibadetle geçirmem içi bana izin verirmisin? Buyurduğunda, elbette dedi. Rasülüllah hemen namaza kalktı. Kıyamda fazla durmayıp, Fatiha ve kısa bir zamm-ı sureden sonra gece yarısına kadar secdede kaldı. Sonra ikinci rekât için kalktı. Bunda da ilk rekâttaki gibi okuyup, secdeye indi. Secde sabaha kadar uzadı. Ben bu halde iken Rasülüllah ‘a bakardım. Secdesi o kadar uzamış, kendinden o kadar geçmişti ki ruhu kabzolundu sandım. Yanına yaklaştım. Mübarek ayaklarına dokundum, hareket etti. Secde de:“İlahi! Cezandan affına sığındım. Gazabından rızana güvendim. Senden sana sığındım. Senin senan büyüktür. Fakat seni hakkıyla senin kendi nefsini sena ettiğin gibi övmekten acizim.”deyip yalvardığını ve işittim. (İbn Mace, İkame, 191/1389)

İl Müftüsü Sürgeç, mesajın sonunda bu gecede sevgi ve hoşgörüyü hâkim kılmanın gerekliliğine de değinerek; “Mukaddes gecelerimizden biri olan Berat Kandili’nin manevi iklimi içerisinde karşılıklı sevgi ve hoşgörüyü hâkim kılarak birbirimizi kucaklamalı, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz milletimizin, K.Maraş'lı hemşerilerimizin ve tüm İslam Âlemi’nin Berat Kandilini kutluyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine ve bütün müminlerin affına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol