Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

YEREL MEDYA BAĞIMLILIK FARKINDALIĞI EĞİTİMİ
 Hayali ilgi gören eğitim programına Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mersin, Malatya, Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Mardin ve Adıyaman'dan görev yapan medya mensupları, kamu kurumlarının çalışanları ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.

HEDEF, BAĞIMLILIK İLETİŞİMİ KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI

Şirehan Otel toplantı salonunda, gerçekleştirilen "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı" eğitimleri ile basın mensuplarının, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan bağımlılık ile ilgili kapasitesinin artırılması amaçlandığı belirtildi. Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı projesi ile başta yerel medya olmak üzere yayın araçları ile halkı bilgilendiren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Yeşilay gönüllülerinin bağımlılık iletişimi kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğine vurgu yapıldı.

Günlük iletişim dilinde bağımlılıkla ilgili hataların azaltılması, yanlış ifadelerden veya iletişim dilinden kaçınılması, özendirici içerik veya görsel kullanımının önlenmesi gibi konuları merkeze alan "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı" eğitimleri her bölgeyi temsilen bir ilde gerçekleştirilmeye devam edecek.

PROF.DR. ALİ MURAT VURAL; “GÜÇ, PARA VE AŞK”

Programda Yeşilay İletişim uzmanı Sümeyya Olcay’ın ardından, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Formatörü Sezer Avcı, örneklemelerle bağımlılığın zararlarını, kişisel, ve toplumsal sakıncalarını, zararlarını anlattı.

Akabinde söz alan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural’ın uzun olsa da sıkıcı olmayan anlatımı, konukları ziyadesiyle bilgilendirmeye kafi geldi.

Vural, günümüzde gücün, paranın ve aşkın puan topladığını belirterek, güce, paraya ve aşka tapan bir toplum haline geldiğimizin de altını çizmekten geri kalmadı.

KAHRAMANMARAŞ BU TOPLANTIDA YER ALDI

Öte yandan gerçekleşen "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı" eğitimi toplantısına basın mensuplarının yanı sıra konuşmacı ve konu olarak Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koska ve Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer katıldı.

Öte yandan, Kahramanmaraş’ta görev yapan günlük ve haftalık gazete sahip ve temsilcileri yanında, bürokrasiden ve sağlık camiasından da temsilciler katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol